Cornete sau cosulete pentru inghetata
Ingrediente
4
Cost estimat: 0.56Euros€ (0.14€/porție)
Rețete inrudite
Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul
cand s-a format spuma tare se adauga si faina spuma rezultata se intinde intr-un strat subtire pe dosul tavii, si se da la copt in cuptorul mediu incalzit si se lasa la copt pana va avea o culoare galbui deschis . - Se coace pe dosul unei tave care initial a fost unsa bine cu unt si tapetata cu faina sau peste acre s-a pus hartie de copt dupa ce se scot din cuptor se taie fasii de 10 cm lungime si 8 cm latime.
- Cu ajutorul unui cutit se ridica de pe tava si se invart pe un con de hartie sau pe orice altceva in functie de forma pe care dorim sa o aiba cornetul.
- Se dau rapid jos de pe forma pentru ca se intaresc foarte repede in cazul in care s-a intarit foaia de cornet se pune inapoi la cuptor la caldura, foaia se va inmuia din nou e bine sa se lucreze cu cuptorul deschis, in acest fel tot timpul se va avea acces usor la sursa de caldura.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 213Kcal
- Carbo: 47.2g
- Grăsimi: 0.2g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 5.1g
- Fibre: 0.7g
- Zahăr: 35.2g
- ProPoints: 6
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (83g)