Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul cand s-a format spuma tare se adauga si faina spuma rezultata se intinde intr-un strat subtire pe dosul tavii, si se da la copt in cuptorul mediu incalzit si se lasa la copt pana va avea o culoare galbui deschis .
Se coace pe dosul unei tave care initial a fost unsa bine cu unt si tapetata cu faina sau peste acre s-a pus hartie de copt dupa ce se scot din cuptor se taie fasii de 10 cm lungime si 8 cm latime.
Cu ajutorul unui cutit se ridica de pe tava si se invart pe un con de hartie sau pe orice altceva in functie de forma pe care dorim sa o aiba cornetul.
Se dau rapid jos de pe forma pentru ca se intaresc foarte repede in cazul in care s-a intarit foaia de cornet se pune inapoi la cuptor la caldura, foaia se va inmuia din nou e bine sa se lucreze cu cuptorul deschis, in acest fel tot timpul se va avea acces usor la sursa de caldura.
Comentarii:
Najpa