Ciocolata de casa cu alune de padure
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa. In functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata.
- Daca o vreti mai moale faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
- Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf amestecat cu cacaoa in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
- Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata. Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. A fost delicioasa !
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Arata savuros.trebuir neaparat sa o incerc aceasta reteta .yamy.yamy
anonymous
Ma numesca liviu si sunta specialista in bucatrie si la gatita si la deserta la orce fela de mcare bvv precieza orce mcare preparata si deserta
Punctează această reţetă