Cheesecake cu visine

Desert
Foarte ușor
1 h 25 m

Ingrediente

6

Preparare

Preparare50 min
Gătire35 min
  • Se sfarma biscuiti cat mai marunt, cu mana sau cu robotul.Turnati peste el untul topit si zaharul, apoi omogenizati.Luati o forma de tort cu fundul detasabil , si fixati o hartie de copt de aceasta.
  • Puneti amestecul in forma si uniformizati. Chiar daca nu este perfect uniform, in timpul coacerii acesta se va umfla putin si mai puteti uniformiza pe urma, dupa ce l-ati scos de la cuptor.
  • Puneti tava in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute, ca ingredientele sa se inchege.Intre timp, apucati-va de crema.
  • Se mixeaza branzica cu zaharul pudra si cu esenta, pana cand devine o crema omogena. Pentru ca , dupa cum se vede in imagine, folosit frisca lichida neindulcita, pus ceva mai mult zahar. Sub aceasta forma, neindulcita , o folosesc la diferite feluri de preparate.
  • Pentru a o mai aera, se adauga 50 ml de frisca lichida .Intre timp se prapara gelatina , dupa cum explicat la tarta cu fructe. Gelatina preparata se toarna peste compozitia de branzica.Separat, restul de frisca lichida se bate pana cand devine tare.Se amesteca cele doua compozitii.
  • In aceasta crema se mai poate adauga facultativ si un strop de lichior, si chiar zeama de la compotul de visine, insa cu o conditie: sa aiba un gust foarte aromat, altfel riscati sa turnati prea multa , iar crema sa se inmoaie. folosit compot pus de mama mea, si nu va pot povesti ce bun a iesit, nici nu se poate compara cu cel din comert.Crema astfel obtinuta se pune peste blatul scos de la cuptor si racit.Se niveleaza , apoi se orneaza cu boabe de visine, peste care se va turna un jeleu de fructe.
    Poate ca nu e cel mai artistic desert al meu, insa un lucru e cert: a fost cel mai gustos!Si acum sectiuni:Si o felie pentru voi!

Punctează această reţetă

RRozBonBon

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: