Incepem prin a spala bine cartofii pe care ii punem la fiert intregi si cu coaja. Ii lasam sa fiarba pana sunt pe jumtate facuti, iar apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca.
Cand sunt suficient de reci cat sa-i putem tine in mana fara sa jonglam cu ei, ii curatam si ii taiem rondele groase cam de jumatate de centrimetru.Batem ouale, le amestecam cu telemeaua razuita, branza dulce, nucsoara si adaugam lapte astfel incat sa obtinem o consistenta destul de lichida, ca de iaurt.
Ungem vasul cu unt, tapetam cu pesmet sau gris si asezam un strat de cartofi. In functie de cati cartofi au ramas, comparativ cu cati au incaput in tava, turnam in tava o jumatate sau o treime din amestecul de branza cu oua.
Continuam sa asezam straturi de cartofi si branza, iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Dam la cuptorul incins la foc mediu timp de 30 - 40 de minute, pana se rumenesc.
Ii putem servi ca garnitura sau simpli, si consideram ca 100 de grame au cam 130 de calorii, cu conditia sa folosim telemea de vaca, nu foarte grasa.