Cartofi frantuzesti
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Cartofi gratinați la air fryer
-
Cartofi umpluti cu somon
-
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
-
Cartofi duchess - reteta pas cu pas
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Incepem prin a spala bine cartofii pe care ii punem la fiert intregi si cu coaja. Ii lasam sa fiarba pana sunt pe jumtate facuti, iar apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca.
- Cand sunt suficient de reci cat sa-i putem tine in mana fara sa jonglam cu ei, ii curatam si ii taiem rondele groase cam de jumatate de centrimetru.Batem ouale, le amestecam cu telemeaua razuita, branza dulce, nucsoara si adaugam lapte astfel incat sa obtinem o consistenta destul de lichida, ca de iaurt.
- Ungem vasul cu unt, tapetam cu pesmet sau gris si asezam un strat de cartofi. In functie de cati cartofi au ramas, comparativ cu cati au incaput in tava, turnam in tava o jumatate sau o treime din amestecul de branza cu oua.
- Continuam sa asezam straturi de cartofi si branza, iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Dam la cuptorul incins la foc mediu timp de 30 - 40 de minute, pana se rumenesc.
- Ii putem servi ca garnitura sau simpli, si consideram ca 100 de grame au cam 130 de calorii, cu conditia sa folosim telemea de vaca, nu foarte grasa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!