Puneti intr-un vas faina, oul, untul taiat bucati, branza telemea rasa pe razatoarea mica si amestecati cu mana bine pana se incorporeaza toate si se obtine un aluat elastic. Daca este necesar puteti pune 1 lingura de smantana la framantat.
Aveti grija ca branza sa nu fie f. sarata - o puteti lasa in apa cateva ore la desarat, insa in acest caz va fi mai umeda si probabil se va mai inmuia si e posibil sa mai necesite faina aluatul.
Branza mea a fost f. tare si uscata si de aceea se vad prin aluat bucatele de branza care se vor topi insa la cuptor. In schimb, daca aveti o branza mai cremoasa aluatul va fi uniform.
Dati aluatul la frigider 30 min. dupa care intindeti o foaie subtirica pe blatul de lucru usor infainat si decupati cercuri cu ajutorul unui pahar cu diam. de 8 cm sau chiar si mai mare daca doriti. In mijlocul fiecarui cerc puneti telemea rasa si inchideti cerculetul apasand cu o furculita pe margine ca in imaginea de mai jos.
Asezati-le in tava pe hartie de copt, ungeti-le cu ou batut si presarati mac sau susan.Dati la cuptor 25 min. la foc mediu. Sunt f. bune calde.
Comentarii:
Pare buna aceasta reteta o sa o incerc si eu