Briouats, dulcele marocan

Desert
Ușor
35 min

Dulci si plini de arome, briouats reunesc tot ce poti iubi in patiseria orientala. Crocante si fragede, acoperite cu miere, aceste mici produse de patiserie sunt mai usor de facut decat ai putea crede.

Ingrediente

15

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 1Pentru umplutura:
    Intr-un castron, amestecati faina de migdale cu zaharul si scortisoara.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 2Adaugati untul topit si apa de floari de portocale si amestecati cu mainile pentru a obtine un aluat care sa fie suficient de ferm pentru a forma bile.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 3Suprapuneți cele 8 foi de brick, rulati-le impreuna si taiati marginile (aproximativ 2 cm), care nu vor fi folosite.
    Apoi, taiati aceasta rola de foi in 4.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 4Derulati fiecare rola pentru a obtine benzi din foi brick.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 5Luati o cantitate mica din umplutura de migdale, in maini si formati o minge.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 6Asezati aceasta bila la capatul unei fasii de foi brick si pliati sub forma de triunghi.
    La sfarsitul benzii, aplicati putin ou batut pentru a inchide bine.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 7Puneti briouats in ulei fierbinte si gatiti pana cand au o culoare maro / caramel.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 8Cufundati fiecare briouat fierbinte in miere, lasati-l sa se inmoaie putin, apoi scurgeti-l.
  • Briouats, dulcele marocan - Preparare etapa 9Gata!
    Sunt perfecte cu ceai fierbinte de menta.

Punctează această reţetă

Observații

Arome : adaptati cantitatea de condimente din garnitura in functie de gusturile dumneavoastra. Puteti adăuga mai mult sau mai putin scortisoara sau apa din floare de portocal, de exemplu.

Ulei : Pentru un rezultat mai putin gras, nu ezitati sa eliminati excesul de ulei.

Depozitare : calde si reci, aceste produse de patiserie sunt delicioase, pot fi pastrate timp de 1 luna la temperatura camerei, acoperite. De asemenea, le puteti congela.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

gabi bekai

Foile de brick sunt foi de placinta.

abuz

nicoleta_i2018

Foi de brick ...ce sunt alea? Poate se gasesc acolo dar aici...de brick? Poate aici poarta alta denumire

abuz