Dulci si plini de arome, briouats reunesc tot ce poti iubi in patiseria orientala. Crocante si fragede, acoperite cu miere, aceste mici produse de patiserie sunt mai usor de facut decat ai putea crede.
Pentru umplutura: Intr-un castron, amestecati faina de migdale cu zaharul si scortisoara.
Adaugati untul topit si apa de floari de portocale si amestecati cu mainile pentru a obtine un aluat care sa fie suficient de ferm pentru a forma bile.
Suprapuneți cele 8 foi de brick, rulati-le impreuna si taiati marginile (aproximativ 2 cm), care nu vor fi folosite. Apoi, taiati aceasta rola de foi in 4.
Derulati fiecare rola pentru a obtine benzi din foi brick.
Luati o cantitate mica din umplutura de migdale, in maini si formati o minge.
Asezati aceasta bila la capatul unei fasii de foi brick si pliati sub forma de triunghi. La sfarsitul benzii, aplicati putin ou batut pentru a inchide bine.
Puneti briouats in ulei fierbinte si gatiti pana cand au o culoare maro / caramel.
Cufundati fiecare briouat fierbinte in miere, lasati-l sa se inmoaie putin, apoi scurgeti-l.
Arome : adaptati cantitatea de condimente din garnitura in functie de gusturile dumneavoastra. Puteti adăuga mai mult sau mai putin scortisoara sau apa din floare de portocal, de exemplu.
Ulei : Pentru un rezultat mai putin gras, nu ezitati sa eliminati excesul de ulei.
Depozitare : calde si reci, aceste produse de patiserie sunt delicioase, pot fi pastrate timp de 1 luna la temperatura camerei, acoperite. De asemenea, le puteti congela.
Comentarii:
Foile de brick sunt foi de placinta.
Foi de brick ...ce sunt alea? Poate se gasesc acolo dar aici...de brick? Poate aici poarta alta denumire