Blondie cu cireșe și ciocolată
Am găsit rețeta de desert absolut irezistibilă de făcut vara aceasta! Descoperă rețeta noastră de blondie cu cireșe și fulgi de ciocolată, o prăjitură crocantă și moale în același timp, unde dulceața cireșelor se îmbină de minune cu delicatețea ciocolatei. Iar dacă nu ești un fan al cireșelor, poți face absolut acest tort cu fructul tau preferat. Urmați pașii noștri detaliați pentru a face chiar acasă această blondie delicioasă ;-)
Ingrediente
Materiale
- tavă 20x20
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Amestecați oul cu zahărul brun.
Adăugați untul topit și extractul de vanilie și amestecați. Apoi adăugați făina și sarea.
Și la sfârșit, adăugați fulgii de ciocolată și cireșele spălate și fără sâmburi (sau tăiate în jumătate).
Se toarnă amestecul într-o formă unsă. Distribuiți bine cireșele.
Coaceți în cuptorul cu convecție la 180°C timp de 30 de minute.
Se lasa la racit cel putin 1 oră, apoi se serveste.
Observații
De ce se lasă să se răcească timp de 1 oră?
Pentru ca prăjitura să-și recapete o consistenta mai compactă. Untul se va răci și se va întări.
Cum se depozitează?
Puteți păstra această prăjitură cu cireșe până la 1 săptămână la frigider într-un recipient ermetic.
Cu ce pot înlocui cireșele proaspete?
Puteți înlocui cireșele proaspete cu cireșe conservate sau congelate.
Ce alte fructe să folosești?
Puteți face acest tort cu piersici, caise, dar și zmeură sau afine de exemplu. Simțiți-vă liber să înlocuiți cireșele cu fructele preferate!
Cu ce pot înlocui ciocolata?
Puteți înlocui ciocolata cu nuci, de exemplu.
Putem înlocui untul?
Puteți înlocui untul cu margarină dacă doriți.