Faina cu 120 g zahar se amesteca si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de 120 g zahar. Cand albusul s-a facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin. Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand de jos in sus pana ce se incorporeaza toata faina.
Se ia forma cu fund detasabil si se pune in ea compozitia obtinuta. Se pune la cuptorul neincalzit . Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Intre timp se pregateste o sticla sau borcan. Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei sau a borcanului.
Se lasa asa pana la racire . Rece, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste alturi de un sos de fructe si frisca sau inghetata.
Pozele la reteta asta sunt facute de ceva vreme de atunci am facut-o de multe ori si de fiecare data a iesit foarte buna .
Comentarii:
Astfel folosesti albusurile ramase de la ciorba de burta sau radauteana
Voi incerca sa o fac. Dar ce ma fac cu cele 12 galbenusuri? Eu nu fac maioneza in casa, si nici taitei (ii cumpar).
Buna
Arata apetisant