Petitchef

Cum am facut macarons

Cum am facut macarons macaronsTotul a inceput joi. Am fost la Cora ca sa fac cumparaturile saptamanale si am cumparat o punga de migdale crude. Nu aveam nici un plan cu ele dar nu strica niciodata sa ai migdale in casa. Cand am ajuns acasa am avut insa o revelatie: macarons! Si a trebuit sa ma supun...
Day one (joi ora 17:00)
Am pus 120 de grame de migdale intr-un castron si le-am acoperit cu apa fierbinte. Le-am lasat cateva minute si apoi am inceput sa le curat de pielita aceea maronie. Unele s-au lasat mai usor, altele au opus rezistenta dar dupa aproape 30 de minute si doua unghii facute praf am reusit. Am pus migdalele intr-o tava, pe un singur strat si le-am lasat langa calorifer sa se usuce pana a doua zi.
Am separat 3 oua mari. Am pus albusurile intr-o cana, am acoperit-o cu o farfuriuta si am lasat-o pe blatul de bucatarie sa se odihneasca (si invecheasca) pana a doua zi.
Day two (vineri ora 16:00)Am dat migdalele prin masina de nuci. Am obtinut 100 g de migdale macinate. Am cantarit 220 g de zahar pudra si l-am pus intr-un castron. Am scos rasnita de cafea din dulap si am adaugat in ea cate 2 linguri de migdale macinate si doua de zahar pudra. Am rasnit pana s-au facut praf si pulbere. Am repetat pana am terminat migdalele apoi am rasnit singur zaharul ramas. Am cernut apoi cu o sita fina amestecul rezultat si l-am dat deoparte.Am cantarit 50 de grame de zahar tos.
La ora 17:00 am pus albusurile intr-un castron si le-am batut cu mixerul pana au facut putina spuma.Am adaugat zaharul tos, tot deodata si am batut in continuare pana s-a format o bezea de consistenta spumei de par sau a celei de ras. Am impartit bezeaua in doua parti egale.La fel am procedat si cu amestecul de zahar pudra si migdale.
Castronul 1: Am adaugat peste bezea cateva picaturi de colorant rosu si amestecul cu migdale si am amestecat cu grija cu spatula pana am obtinut o compozitie omogena si lucioasa.
Castronul 2: Am adaugat peste bezea cateva fire de sofran zdrobite intre degete, cateva picaturi de colorant galben si amestecul cu migdale. Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena si lucioasa.
macaron2Am tapetat apoi doua tavi cu hartie de copt. Am umplut un pos cu compozitia roz si am format macarons. Am spalat posul, l-am umplut cu compozitia galbena si am format cealalta tava de macarons. I-am lasat 20 de minute sa se usuce la temperatura camerei (vor forma deasupra o crusta subtire care nu se lipeste daca ii atingi cu degetul).Am dat apoi tavile la cuptorul incalzit la 150 de grade cu ventilatie. Am lasat 14 minute. I-am lasat sa se raceasca un pic in tava apoi i-am dezlipit usor cu o spatula si i-am pus pe un gratar.
macaron3Am facut cele doua creme:
Crema 1 (pentru cei roz): am incalzit 100 g smantana pentru frisca apoi am turnat-o peste 100g ciocolata neagra rupta in bucatele. Am adaugat o lingura de scortisoara rasa si am amestecat pana s-a format o crema omogena.Am dat la frigider pana a doua zi.
Crema 2 (pentru cei galbeni):Am incalzit 100 g de smantana pentru frisca impreuna cu 3 boabe de cardamon verde. Am acoperit cu o farfurie si am lasat cateva minute sa se infuzeze apoi am turnat peste 100 g ciocolata alba.Am amestecat bine si am dat la frigider pana a doua zi.
Day 3(sambata ora 11:00)
Am umplut macarons cu crema si am si mancat pe cei mai urati dintre ei. Am confectionat o cutie din carton si am ambalat cativa. Am facut 100 de fotografii. Am scris postul asta. Am obosit. Ma culc.
DSC_0060







Comentarii (26):

08/03/2015

Am incercat aceasta varianta, si e ok.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2015

Excelent articol! ...mai ales finalul...am ras....bravo! frumos!

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Bravo...arata super,sii e delicioasa...O ador...e cam scumpa faina de migdale...dar nu e o problema pentru mine...

(0) (0) Abuz
21/02/2014

In copilarie mama imi facea ceva asemanator , folosea in loc de migdale nuci.

(0) (0) Abuz
10/02/2014

Felicitari!

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Supeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!! buneeeeeeeeeee!!!!!!!!
excelenteeeeee!!!!!

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Arata superrrrrrrrrrrr
o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Interesant si iti da de gandit cand esti singura acasa si vrei sa faci ceva bun si dulce

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Sperbe si desigur si delicioase

(0) (0) Abuz
19/05/2013

O reteta minunata

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spekulatius
Spekulatius
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu cirese
Tarta cu cirese
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Clatite cu banane
Clatite cu banane
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Casuta de turta dulce
Casuta de turta dulce
12 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Papanasi din branza de vaci cu gris
Papanasi din branza de vaci cu gris
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica? Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează