Castravetii in otet si sterilizati ii fac simplu si usor .
Cantitatile ingredientelor sunt mereu adaptate dupa materia prima avuta,dica dupa castraveti.
Castravetii spalati bine sunt asezati in borcane .
Adaugam in fiecare borcan cateva rondele de morcov,de ceapa,un catel de usturoi,marar uscat(dar a mers si cu verde),foaie dafin,cateva boabe de piper.
Adaug 1 lingurita de sare si 1 lingurita de zahar peste borcanul de 800 ml.
Completez fiecare borcan cu solutia de o parte otet la 4 parti de apa.Se poate si la 3 parti apa,depinde cat de acru va place.
Capsez borcanele si le bag in cuptor pentru a le steriliza.
Le las putin de tot in cuptor exact pamna isi schimba un pic nuanta de verde castravetii.
Comentarii:
Binisor
Pare o reteta buna....cu sterilizarea nu e clar.Sterilizarea la legume inseamna "atatea minute la temperatura de x grade", mai sigur e fierberea borcanelor cam 30 minute.Altfel nu se sterilizeaza si pot sa rasufle sub presiunea acidularii.
Mi se pare simpla si buna!
EXCELENTI !
Ff buna,,,....astept alte retete asa de bune
E ok
Foarte simplu si gustos