Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv
Negroni, cocktailul italian perfect pentru un aperitiv
Descoperiți rețeta noastră Negroni, cocktailul perfect pentru aperitiv, inspirat de farmecul atemporal al Italiei! Negroni s-a născut la Florența în 1919 și își ia numele de la creatorul său, contele Camillo Negroni. Obosit să bea mereu același Americano, contele Negroni a decis să adauge gin, dând astfel naștere unuia dintre cele mai consumate cockteiluri italiene din lume (împreună cu Apperol spritz). Acest clasic atemporal este simplu de preparat și incredibil de gustos. Se amestecă gin, vermut roșu și Campari, apoi se ornează cu o felie de portocală pentru o notă finală elegantă. Urmează pașii noștri simpli și bucură-te de acest cocktail de casă care va fi cu siguranță un succes la următorul tău aperitiv. Sănătate!
(De consumat cu moderație)
Cum fac Negroni dacă nu am o lingură de măsurat? Negroni este un cocktail foarte ușor de preparat. Pur și simplu urmați regula a 3 părți egale pentru a obține un cocktail perfect: 1/3 gin, 1/3 vermut și 1/3 bitter.
Ce gin să folosești pentru a pregăti Negroni? Un Dry Gin va fi perfect pentru a pregăti Negroni!
Ce vermut să folosiți pentru Negroni? Poți alege după gustul tau: un Martini Rosso clasic, Vermut Cocchi, Carpano Antica sau Vermut Berto.
Care este conținutul de alcool al unui Negroni? Conținutul de alcool al Negroni variază în funcție de ingredientele folosite, dar este între 23° și 28° grade.
Ce pahar să folosiți pentru Negroni? Negroni se servește în pahar jos, paharul este un pahar cu fund plat cu o capacitate medie de 250 ml, ideal pentru servirea cocktail-urilor!
Când să bei Negroni? Negroni este considerat un cocktail (aperitiv) înainte de cină, dar poate fi servit și după cină sau în timpul mesei, consumați întotdeauna cu moderație desigur!