Latte cu condimente de dovleac
Cu siguranță ați văzut noul „Pumpkin Spice Latte”, de la Starbucks, nu? Astăzi veți descoperi cum să faceți această băutură super reconfortantă și picantă :-) Cea mai bună parte a acestei băuturi este, evident, siropul de dovleac de casă. Gata cu latte-urile prea scumpe, facem totul acasă și vă asigurăm că este și mai bun ;-)
Ingrediente
Pentru latte-ul cu condimente de dovleac:
Pentru decor:
Materiale
- cratiță
- ceașcă/cană
Preparare
Încălziți laptele și siropul de dovleac pe foc o cratiță (sau la microunde pentru un minut). Între timp, pregătiți o ceașcă de espresso.
Mai întâi se toarnă siropul de dovleac pe fundul cănii, apoi laptele și la final espresso-ul.
Terminați cu frișcă și pudrați totul cu scorțișoară.
Gata!
Observații
Putem folosi alt lapte decât laptele de vacă?
Laptele integral este recomandat pentru o textură cremoasă, însă dacă aveți intoleranță la lactoza, puteți folosi cu siguranță, alternative precum laptele de migdale, soia, ovăz sau alune de exemplu.
Putem folosi un alt sirop în această rețetă?
Se poate adăuga sirop de vanilie sau alune care se potrivește foarte bine cu cafeaua.
Putem folosi cafea decofeinizată pentru această rețetă?
Dacă vreți să faceți această rețetă seara și nu vreți stați treaz din cauza cafelei, varianta fără cofeină este o alternativa foarte bună!
Cum să faceți prepararea mai fină?
Cu siguranță puteți face spumă de lapte pentru a da un aspect mai fin băuturii dvs., de exemplu (turnați laptele într-un recipient ermetic și agitați-l timp de 20 până la 30 de secunde până devine spumos).