Dovleac fiert

Altele
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si beta-caroten.
  • Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C, provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la
    supe.
  • La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se
    folosesc oua.
  • A preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.

Punctează această reţetă

burdulea maria elenaBurdulea maria elena

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: