Ardei iuti in saramura

Ardei iuti in saramura

Pentru ca multa lume m-a intrebat cum fac eu aceasta operatiune, iata reteta:

* am sterilizat borcanele in cuptor la 200 gr, timp de 10 min
* am asezat in ele frunze de telina, putin cimbru, catei de usturoi si fasii de hrean
* am pus ardeii cat de frumos am putut ... :D
* intr-o oala am facut pe foc o saramura 1:1 - la un litru de apa, o lingura de sare -
* dupa ce s-a dizolvat sarea am lasat apa sa se racoreasca putin, apoi am turnat in borcane peste ardei
* asta-i tot!

Eu, stiti ... never ... ever ... :D
NU MANANC ARDEI !!!
Dar Sorin devoreaza tot ce insemna picant din camara, asa ca pentru el fac. Anul trecut, a mancat ardeii pusi in acest fel, in ... 2 saptamani :)))) Au fost doua borcane de 750 ml ...
A spus sa nu-i mai fac altfel, ca asta e reteta ideala.
M-am conformat, ca asa e frumos :D Anul acesta are un borcan de 750 ml, 5 borcane de 800 ml si unul de 400 ml :D
Sper sa-i ajunga!!!

A Ada's World

Comentarii

Punctează această reţetă:

Crina

Așteptăm rezultatele!

am gătit această rețetă
abuz

Cristi

Bifat... Dar întrebarea este cat am de așteptat pana sa mâncăm bunătatea după ce am pus la borcane... Abia aștept

am gătit această rețetă
abuz

Claudiu

Buna ziua
O intrebare :
Mai desfac capacele din cand in cand sau nu?
Trebuie pusi in frigider sau tinuti in casa?
Va multumesc frumos
Faina reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mi-a innebunit bărbatul de când cu rețeta ta! Pun pentru iarnă? Pe naiba! A devorat deja un borcan de 800

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super buni, multumesc

abuz

Liliana

Am să o fac astăzi demult cautam o rețetă fără oțet

abuz

Lumi

Salutari, va rog sa-mi spuneti din ce fel de sare faceti saramura...mentionez ca e prima data in viata cand incerc sa pun ceva la conservat, nu aruncati cu piatra va rog :))
Multumesc, numai bine !

abuz

anonymous

Super reteta

abuz