Pentru ca multa lume m-a intrebat cum fac eu aceasta operatiune, iata reteta:
* am sterilizat borcanele in cuptor la 200 gr, timp de 10 min
* am asezat in ele frunze de telina, putin cimbru, catei de usturoi si fasii de hrean
* am pus ardeii cat de frumos am putut ... :D
* intr-o oala am facut pe foc o saramura 1:1 - la un litru de apa, o lingura de sare -
* dupa ce s-a dizolvat sarea am lasat apa sa se racoreasca putin, apoi am turnat in borcane peste ardei
* asta-i tot!
Eu, stiti ... never ... ever ... :D
NU MANANC ARDEI !!!
Dar Sorin devoreaza tot ce insemna picant din camara, asa ca pentru el fac. Anul trecut, a mancat ardeii pusi in acest fel, in ... 2 saptamani :)))) Au fost doua borcane de 750 ml ...
A spus sa nu-i mai fac altfel, ca asta e reteta ideala.
M-am conformat, ca asa e frumos :D Anul acesta are un borcan de 750 ml, 5 borcane de 800 ml si unul de 400 ml :D
Sper sa-i ajunga!!!
Comentarii:
Așteptăm rezultatele!
Bifat... Dar întrebarea este cat am de așteptat pana sa mâncăm bunătatea după ce am pus la borcane... Abia aștept
Buna ziua
O intrebare :
Mai desfac capacele din cand in cand sau nu?
Trebuie pusi in frigider sau tinuti in casa?
Va multumesc frumos
Faina reteta
Mi-a innebunit bărbatul de când cu rețeta ta! Pun pentru iarnă? Pe naiba! A devorat deja un borcan de 800
Super buni, multumesc
Am să o fac astăzi demult cautam o rețetă fără oțet
Salutari, va rog sa-mi spuneti din ce fel de sare faceti saramura...mentionez ca e prima data in viata cand incerc sa pun ceva la conservat, nu aruncati cu piatra va rog :))
Multumesc, numai bine !
Super reteta