Ardei iuti in saramura


Pentru ca multa lume m-a intrebat cum fac eu aceasta operatiune, iata reteta:
* am sterilizat borcanele in cuptor la 200 gr, timp de 10 min
* am asezat in ele frunze de telina, putin cimbru, catei de usturoi si fasii de hrean
* am pus ardeii cat de frumos am putut ... :D
* intr-o oala am facut pe foc o saramura 1:1 - la un litru de apa, o lingura de sare -
* dupa ce s-a dizolvat sarea am lasat apa sa se racoreasca putin, apoi am turnat in borcane peste ardei
* asta-i tot!
Eu, stiti ... never ... ever ... :D
NU MANANC ARDEI !!!
Dar Sorin devoreaza tot ce insemna picant din camara, asa ca pentru el fac. Anul trecut, a mancat ardeii pusi in acest fel, in ... 2 saptamani :)))) Au fost doua borcane de 750 ml ...
A spus sa nu-i mai fac altfel, ca asta e reteta ideala.
M-am conformat, ca asa e frumos :D Anul acesta are un borcan de 750 ml, 5 borcane de 800 ml si unul de 400 ml :D
Sper sa-i ajunga!!!
Ada's World
Comentarii
Punctează această reţetă:
Crina
Așteptăm rezultatele!
am gătit această rețetă
Cristi
Bifat... Dar întrebarea este cat am de așteptat pana sa mâncăm bunătatea după ce am pus la borcane... Abia aștept
am gătit această rețetă
Claudiu
Buna ziua
O intrebare :
Mai desfac capacele din cand in cand sau nu?
Trebuie pusi in frigider sau tinuti in casa?
Va multumesc frumos
Faina reteta
am gătit această rețetă
anonymous
Mi-a innebunit bărbatul de când cu rețeta ta! Pun pentru iarnă? Pe naiba! A devorat deja un borcan de 800
am gătit această rețetă
anonymous
Super buni, multumesc
Liliana
Am să o fac astăzi demult cautam o rețetă fără oțet
Lumi
Salutari, va rog sa-mi spuneti din ce fel de sare faceti saramura...mentionez ca e prima data in viata cand incerc sa pun ceva la conservat, nu aruncati cu piatra va rog :))
Multumesc, numai bine !
anonymous
Super reteta