Se spala ardeii, se curata de cotor si seminte si se taie felii. Se aranjeaza in borcan. Se pun in borcan 2 foi de dafin, 1/2 lingurita de seminte de mustar si cateva boabe de piper. Se pune otet in borcane peste ardei, cat sa fie inalt de 1,5 cm .
Se face saramura: 1 litru de apa, 1 lingura de sare si 1 lingura de zahar .
Se amesteca bine saramura sa se topeasca sarea si zaharul si se toarna peste ardei, fara sa se umple foarte bine.
Se infileteaza borcanele, si se verifica sa nu curga: cu mainile uscate, se sterge bine borcanul cu un servetel.
Se tine borcanul aplecat putin, si se roteste tinand degetul pe langa capac. Daca nu este lichid pe deget, este bine.
Intr-o oala mai mare se pun pe fund ziare sau servete de bucatarie , apoi se pune borcanul in oala si se umple oala cu apa.
Ar trebui sa ajunga la jumatea borcanului sau la 3/4 din borcan. Se tine pe foc mic spre mediu pana cand incepe sa fiarba , apoi inca vreo 10 minute.
Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa. Este ok daca se va umfla capacul, se va trage inapoi cand se raceste.
Verifica din nou sa nu curga . Borcanele se pastreaza in loc intunecat si rece, cateva luni.
Comentarii:
Si otetul cand se pune???
Super receta noi am facut si e foarte gustos