Ardei (gogosari) marinati la borcan

Altele
Foarte ușor
10 min

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala ardeii, se curata de cotor si seminte si se taie felii. Se aranjeaza in borcan. Se pun in borcan 2 foi de dafin, 1/2 lingurita de seminte de mustar si cateva boabe de piper. Se pune otet in borcane peste ardei, cat sa fie inalt de 1,5 cm .
  • Se face saramura: 1 litru de apa, 1 lingura de sare si 1 lingura de zahar .
  • Se amesteca bine saramura sa se topeasca sarea si zaharul si se toarna peste ardei, fara sa se umple foarte bine.
  • Se infileteaza borcanele, si se verifica sa nu curga: cu mainile uscate, se sterge bine borcanul cu un servetel.
  • Se tine borcanul aplecat putin, si se roteste tinand degetul pe langa capac. Daca nu este lichid pe deget, este bine.
  • Intr-o oala mai mare se pun pe fund ziare sau servete de bucatarie , apoi se pune borcanul in oala si se umple oala cu apa.
  • Ar trebui sa ajunga la jumatea borcanului sau la 3/4 din borcan. Se tine pe foc mic spre mediu pana cand incepe sa fiarba , apoi inca vreo 10 minute.
  • Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa. Este ok daca se va umfla capacul, se va trage inapoi cand se raceste.
  • Verifica din nou sa nu curga . Borcanele se pastreaza in loc intunecat si rece, cateva luni.

Punctează această reţetă

MMihaela_76

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Si otetul cand se pune???

abuz

anonymous

Super receta noi am facut si e foarte gustos

abuz