Ardei (gogosari) marinati la borcan
Ingrediente
4
Preparare
- Se spala ardeii, se curata de cotor si seminte si se taie felii. Se aranjeaza in borcan. Se pun in borcan 2 foi de dafin, 1/2 lingurita de seminte de mustar si cateva boabe de piper. Se pune otet in borcane peste ardei, cat sa fie inalt de 1,5 cm .
- Se face saramura: 1 litru de apa, 1 lingura de sare si 1 lingura de zahar .
- Se amesteca bine saramura sa se topeasca sarea si zaharul si se toarna peste ardei, fara sa se umple foarte bine.
- Se infileteaza borcanele, si se verifica sa nu curga: cu mainile uscate, se sterge bine borcanul cu un servetel.
- Se tine borcanul aplecat putin, si se roteste tinand degetul pe langa capac. Daca nu este lichid pe deget, este bine.
- Intr-o oala mai mare se pun pe fund ziare sau servete de bucatarie , apoi se pune borcanul in oala si se umple oala cu apa.
- Ar trebui sa ajunga la jumatea borcanului sau la 3/4 din borcan. Se tine pe foc mic spre mediu pana cand incepe sa fiarba , apoi inca vreo 10 minute.
- Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in apa. Este ok daca se va umfla capacul, se va trage inapoi cand se raceste.
- Verifica din nou sa nu curga . Borcanele se pastreaza in loc intunecat si rece, cateva luni.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Si otetul cand se pune???
anonymous
Super receta noi am facut si e foarte gustos
Punctează această reţetă