Vol-au-vent cu somon afumat
Un aperitiv usor de facut si de efect.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Tartă cu somon afumat cu aluat din cartofi
-
Rulouri de primavara cu somon afumat si mar
-
Terrine de dovlecei si somon afumat
-
Waffe de cartofi - sandwich de waffe cu somon afumat si crema de branza
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Intindem mai intii foaia de aluat si cu ajutorul unui pahar infainat, taiem cerculete destul de marisoare. Jumatate din cercuri le asezam pe foaia de copt in tava de la aragaz, le ungem cu oul zbatut (atentie, ungem usurel sa nu atingem marginile aluatului, altfel cind le dam la cuptor, nu vor creste uniform pentru ca oul nu da voie aluatului sa se umfle), deasupra asezam un alt cerculet caruia decupat cu forma infainata o inimioara.
- Ungem din nou cu ou si presaram praful de ardei dulce si le dam la cuptor la 200 de grade, pentru circa 20 minute (depinde de cuptor), lasam pina s-au umflat bine si s-au colorat frumos.
- Pentru crema de somon, avem nevoie de:
100 g somon afumat100 g brinza philadephia/ricotta sau brinza de vacisucul de la o jumatate de lamiiedoua frunze de busuioco legatura mica de patrunjelPunem in mixer somonul, brinza, sucul de lamiie, busuiocul si patrunjelul, le mixam bine si voila crema e gata.Punem crema in siringa pentru dulciuri si umplem locul format de inimioare.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: