Ai crezut că o să te lăsăm fără rețete șic pentru masa de sărbători?!ți prezentăm verrinele noastre cu creveți și mango pentru o combinație dulce/sărată pe care oaspeții tăi o vor adora. Un preparat ușor de făcut de ultimă oră pe care îl explicăm pas cu pas
Se amestecă piperul roșu, sarea, piperul și uleiul de măsline. Adăugați creveții și amestecați bine. Îi puteți lăsa la marinat înainte de a îi găti dacă doriți.
Gătiți creveții într-o tigaie, la foc mediu, aproximativ 4 minute pe fiecare parte (sau mai mult, daca sunt cruzi).
Tăiați mango cubulețe și păstrați 6 (pentru 6 porții). Puteți păstra 6 bucăți care au aceeași dimensiune.
Înțepați un crevete apoi un cub de mango pe frigărui.
Puneți bucățile de mango rămase, sucul de lămâie și ghimbirul într-un chopper și amestecați până la omogenizare.
Împărțiți amestecul în verrine, apoi puneți frigăruile deasupra, cu partea de mango în jos.
Cu ce pot înlocui coulis-ul de mango? Puteți înlocui coulis-ul de mango cu guacamole, de exemplu. De asemenea, puteți înlocui cuburile de mango cu roșii cherry dacă doriți.
Cu ce pot înlocui creveții? Puteți înlocui creveții cu scoici, de exemplu.
Cum să marinați creveții? Puteți sa faceți o marinadă picantă ca noi, sau sa marinați creveții în sos de soia, miere și ulei de susan de exemplu. Nu ezitați să adăugați condimentele preferate și să-ți faceți propriile frigărui.
Cum să adaptăm cantitățile în verrine? Vrei să faci mai multe verrine? Pur și simplu poți păstra aceeași cantitate de mango și pune mai puțin coulis în verrine :-)