Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm desupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
Se scot corcodusele cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa).
Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
Se pastreaza in camara. Este ideal pentru a inacri ciorbe.
Se pastreaza in camara. Este ideal pentru a inacri ciorbe.
Din copilarie stiu aceasta reteta de la bunica mea care ma ruga sa culeg corcoduse ca sa faca suc pentru toamna, iarna si primavara pana apare productia noua. Mama mea facea la fel si luam de la dansa gata asezat in sticle. De cativa ani ma aprovizionez cu corcoduse verzi si fac acest suc. Toate ciorbele de legume le acresc cu acest suc. Anul trecut mi-a dat mama mea un borcan cu corcoduse verzi fierte la bain marine. Este exceptional si anul acesta vreau sa fac asa ceva.
Comentarii:
Din copilarie stiu aceasta reteta de la bunica mea care ma ruga sa culeg corcoduse ca sa faca suc pentru toamna, iarna si primavara pana apare productia noua. Mama mea facea la fel si luam de la dansa gata asezat in sticle. De cativa ani ma aprovizionez cu corcoduse verzi si fac acest suc. Toate ciorbele de legume le acresc cu acest suc. Anul trecut mi-a dat mama mea un borcan cu corcoduse verzi fierte la bain marine. Este exceptional si anul acesta vreau sa fac asa ceva.