Pt inceput se amesteca branza cu oul,grisul,drojdia,esenta si apa.Apoi se adauga treptat faina pana ce aluatul nu mai este chiar asa lipicios.Dupa ce a fost framantat bine aluatul se lasa cca 30 de min sa se doaspeasca intr-un loc cald.
Eu obisnuiesc sa crestez putin aluatul pt ai da voie sa creasca(aici aluatul era deja dospit).
Apoi,cu mainile de faina se iau bucati din aluat,se formeaza bilute potrivite,iar cu degetul inmuiat in faina se fac gauri in mijloc.Si,ca papansul sa fie complet facem separat si "caciulitele",niste bilute mai mici fara gaura.
Dupa ce au fost facute se lasa putin sa se odihneasca si apoi se prajesc in baie de ulei,la inceput la foc mic,iar apoi la foc potrivit. Se intorc pe o parte si pe alta,iar cand se scot se acopera cu un capac pt a ramane fragezi.
La sfarsit,cat sunt inca calzi se garnisesc cu smantana si dulceata.Noi foslosit dulceata de visine.Au fost foarte buni,va las si pe voi sa va delectati cu o portie.