Petitchef

Papanasi cu aluat dospit

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pt inceput se amesteca branza cu oul,grisul,drojdia,esenta si apa.Apoi se adauga treptat faina pana ce aluatul nu mai este chiar asa lipicios.Dupa ce a fost framantat bine aluatul se lasa cca 30 de min sa se doaspeasca intr-un loc cald.
  • Eu obisnuiesc sa crestez putin aluatul pt ai da voie sa creasca(aici aluatul era deja dospit).
  • Apoi,cu mainile de faina se iau bucati din aluat,se formeaza bilute potrivite,iar cu degetul inmuiat in faina se fac gauri in mijloc.Si,ca papansul sa fie complet facem separat si "caciulitele",niste bilute mai mici fara gaura.
  • Dupa ce au fost facute se lasa putin sa se odihneasca si apoi se prajesc in baie de ulei,la inceput la foc mic,iar apoi la foc potrivit.
    Se intorc pe o parte si pe alta,iar cand se scot se acopera cu un capac pt a ramane fragezi.
  • La sfarsit,cat sunt inca calzi se garnisesc cu smantana si dulceata.Noi foslosit dulceata de visine.Au fost foarte buni,va las si pe voi sa va delectati cu o portie.


Poze

Papanasi cu aluat dospit
Papanasi cu aluat dospit - poza 2
Papanasi cu aluat dospit - poza 3
Papanasi cu aluat dospit - poza 4
Papanasi cu aluat dospit - poza 5
Papanasi cu aluat dospit - poza 6
Papanasi cu aluat dospit - poza 7
Papanasi cu aluat dospit - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Flan cu legume - farfuria pentru toata familia
Flan cu legume - farfuria pentru toata familia
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
Cafea cu gheață cu aromă de tiramisu
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează