Se pune faina intr-un bol. Se adauga ouale, drojdia (daca este proaspata trebuie amestecata inainte cu un pic de lapte caldut si lasata cinci minute sa se umfle ), laptele caldut , untul la temperatura camerei, zaharul, sarea , coaja de lamaie si vanilia.
Se framanta bine pana cand aluatul devine lucios si elastic.Se lasa la dospit aprox.o jumatate de ora. Se rastoarna aluatul pe masa.de lucru unsa cu ulei. Se intinde cu sucitorul o patura groasa de aprox. 0,8 cm -1 cm . Se taie cu gura unui pahar forme rotunde .
Formele astfel taiate se mai lasa la dospit aprox 10-15 min, dupa care se prajesc in ulei abundent pe o parte si pe cealalta. Se scot pe un servetel de bucatarie sa se scurga uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Comentarii (66):
Delicioase....pufoase..
Foarte buna
Gospodina
Perfect
Foarte bune!! :)
Foarte bun
La 1000 de gr de faina voi dubla galbenusurile drojdia si zaharul ( adica in loc de 2 galbenusuri voi pune 4)?
Super
Foarte bune!
Faq ca e bun