Pancove (gogosi)

Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Se pune faina intr-un bol. Se adauga ouale, drojdia (daca este proaspata trebuie amestecata inainte cu un pic de lapte caldut si lasata cinci minute sa se umfle ), laptele caldut , untul la temperatura camerei, zaharul, sarea , coaja de lamaie si vanilia.
  • Se framanta bine pana cand aluatul devine lucios si elastic.Se lasa la dospit aprox.o jumatate de ora.
    Se rastoarna aluatul pe masa.de lucru unsa cu ulei. Se intinde cu sucitorul o patura groasa de aprox. 0,8 cm -1 cm . Se taie cu gura unui pahar forme rotunde .
  • Formele astfel taiate se mai lasa la dospit aprox 10-15 min, dupa care se prajesc in ulei abundent pe o parte si pe cealalta.
    Se scot pe un servetel de bucatarie sa se scurga uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
SSandytza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 7

Darymedy

Delicioase....pufoase..

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Gospodina

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Perfect

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bune!! :)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun

am gătit această rețetă
abuz

Vlad

La 1000 de gr de faina voi dubla galbenusurile drojdia si zaharul ( adica in loc de 2 galbenusuri voi pune 4)?

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Foarte bune!

abuz

anonymous

Faq ca e bun

abuz
  • pagina 1 / 7