Spalati boabele de cereale si puneti-le in borcan. Acoperiti-le cu apa rece si lasati-le la inmuiat 8-12 ore.Scurgeti apa de pe ele. Clatiti bine de tot pana cand apa iese foarte curata. Scurgeti bine de tot apa in asa fel incat sa ramana cat mai putina apa in borcan. Lasati borcanul intr-un loc intunecos la temperatura camerei.
Dupa 8-12 ore, repetati pasul de mai sus, clatind bine boabele si scurgandu-le de apa. Lasati-le din nou 8-12 ore. Dupa acest timp clatiti din nou. Ar trebui ca cerealele sa incolteasca deja usor. Adaugati 6 cani de apa curata si rece si lasati borcanul timp de 2 zile la temperatura camerei, in loc intunecos (ex. dulapul din bucatarie).
Dupa 2 zile veti obtine rejuvelac ? o bautura cu gust placut, usor efervescenta, cu miros de limonada. Pastrati lichidul in sticle in frigider iar boabele de cereale aruncati-le sau oferiti-le ca hrana pasarilor. REGULI PT REUSITA REJUVELAC-ULUI verificati termenul de valabilitate al cerealelor. Daca acestea se apropie de expirare sau daca termenul a trecut deja nu va mai obositi sa incercati ? acestea fie nu vor incolti fie vor incolti inegal iar bautura nu va reusi.
Mixati in rorbot toate ingredientele pana rezulta o crema omogena. Daca este nevoie mai opriti robotul din cand in cand si apasati in jos crema depusa pe pereti. Puneti doua straturi de tifon pe o sita. Varsati crema acolo, acoperiti cu restul de tifon. Puneti o farfurie deasupra si un prosop. Lasati la loc cald timp de 14-16 ore.
Dupa acest timp puteti framanta branza in urmatoarele variante:sare, fulgi de drojdie sare, fulgi de drojdie, pudra de ceapa, nucsoara sare, ceapa verde uscata, zeama de lamaie, fulgi de drojdie, busuioc si cimbru proaspat tocat sare, zeama de lamaie, pudra de ceapa, pudra de usturoi.
Dupa ce ati framantat branza cu mirodeniile dorite, puneti-o in vase micute tapetate cu folie de plastic si lasati-o la frigider 24 ore pentru a se intari. Scoateti-o din forma si imbracati in diverse condimente:boabe de piper paprika ierburi aromate rosii uscate etc.Branza se pastreaza acoperita, la frigider timp de 4-5 zile.
Comentarii:
Excelentaaaaa.
Cam complica, dar cred ca merita efortul