Amestecati laptele caldut cu drojdia , cu 2 linguri de zagar si 3 linguri faina si lasati deoparte pentru 15 min. Punem faina intr-un bol mare si adaugati amestecul de drojdie, mierea de albine, esenta de vanilie, amestecand bine incredientele si puneti apoi pe rand cate un ou, amestecand dupa fiecare ou pus in compozitie.
Adaugam untul topit care trebuie sa fie rece si deasemenea si putina sare. La sfarsit adaugam si praful de copt dizolvat cu putina zeama de lamaie. Lasam aluatul la crescut jumatate de ora si apoi adaugam in compozitie zaharul.
Acesta se adauga la sfarsit pentru ca nu trebuie sa se topeasca in compozitie. In reteta originala se vorbea despre zahar perlat, cu o granulatie mai mare decat zaharul normal, insa nu gasit si folosesc zahar normal.
Se incalzeste aparatul de waffle si se coc minunatiile acestea pentru cateva minute. Se pot servi cu toping de ciocolata sau capsuni cum servit noi sau in functie de imaginatia si gusturile fiecaruia cu alte topinguri.
Am încercat azi rețeta, dar nu am pus miere pentru că nu am avut. În rest am respectat cantitățile și mi-au ieșit perfecte. Totuși nu e chiar acel aluat de la waffele pe care le-am mâncat eu în Belgia și care mi se părea că au aluatul asemănător cu un croissant. Cu siguranță e tot aluat dospit, dar poate e preparat altfel ca să aibă acea constistență
Comentarii:
Am încercat azi rețeta, dar nu am pus miere pentru că nu am avut. În rest am respectat cantitățile și mi-au ieșit perfecte. Totuși nu e chiar acel aluat de la waffele pe care le-am mâncat eu în Belgia și care mi se părea că au aluatul asemănător cu un croissant. Cu siguranță e tot aluat dospit, dar poate e preparat altfel ca să aibă acea constistență
Super gustoasa reteta ... un pic cam dulce dar e super.