Raclette ne place atât de mult încât o mâncăm chiar și la aperitiv! Atentie însa, nu se pune problema să o prezentăm în vreun fel: într-un pahar va rog! O prezentare șic. Deci, vă tentează să o testați?
Înțepați cartofii și puneți-i într-un castron. Adăugați un strop de ulei de măsline, sare și piper și gătiți-i, acoperit, în cuptorul cu microunde timp de 8 minute.
Tăiați cartofii fierți în bucăți mici. Topiți untul într-o tigaie. Rumeniți cartofii cu ierburi de Provence timp de 5 minute. Ar trebui să devină maro auriu.
Tăiați feliile de Raclette în 4 și mezelurile în bucăți mici. Puneți bucăți de cartofi în verrine apoi acoperiți cu 3 bucăți de raclette.
Acoperiți cu bucăți de mezeluri (aproximativ 1 felie pe pahar) apoi puneți cartofi.
La sfârșit se adaugă deasupră o bucata de raclette si o bucata de mezel.Gata!
Dăcă vreți să fiți siguri că brânza se topește bine, puneți cartofii în verrine când sunt fierbinți. De asemenea, puteți acoperi verrinele cu folie alimentară sau folie de aluminiu pentru a păstra căldura înăuntru. :-)