Rulou cu branza raclette
Facut cu cartofi si garnisit cu branza Raclette + sunca, un rulou de care se va indragosti si ultima papila gustativa. Cine e pregatit sa testeze reteta?
Ingrediente
Materiale
- razatoare
- tava din silicon
Preparare
- Decojiti cartofii si dati-i pe razatoare.
Bateti ouale,adaugati sare si piper si amestecati cu cartofii rasi. Adaugati ceapa taiata marunt. - Turnati acest amestec intr-o tava de copt din silicon. Nivelati bine sa aveti o grosime uniforma.
- Coaceti 30 minute la 180°C.
- Intoarceti tava de silicon peste o hartie de copt si aranjati felii de branza Raclette pe ea. Acoperiti numai 2/3 din suprafata. Apoi, aranjați felii de șunca peste branza.
- Rulati in timp ce strangeti putin. Puneti ruloul in cuptorul fierbinte, timp de 5 minute pentru a topi branza.
- Gata!
Observații
Raclette: Aici am folosit o branza cu un gust delicat, dar puteti folosi si alte branzeturi, cum ar fi Reblochon.
Echipamente de gătit
Întrebări
Unde pot găsi tava de silicon, sau dacă nu am asa o tava pe ce se poate pune sa nu se lipească compoziția... Mulțumesc anticipat
Puteti alege orice tip de tava aveti, important e sa nu se lipeasca compozitia. Eventual puneti hartie de copt
Cartofi sint cruzi sau fierți?
Cartofii se curata si dau pe razatoare.Apoi se introduc in cuptor. Initial cartofii sunt cruzi.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Raclette, Reblochon....Ce ti-e si cu globarizarea asta...! Praf in ochi! Folositi fratilor felii de branza topita, la indemana oricui. Efectul e acelasi.
Am dat 5 stele pt cum arata. Cred ca a recomandat aceste tipuri de branza , ptr ca sunt singurele tipuri de branza din comert , care arata asa cum se vede in imagini dupa ce scoti din cuptor preparatul. Daca se foloseste o branza facuta de cioban , rezultatul este identic. Folositi cu incredere produsele traditionale. Dar cele autentic traditionale , nu contrafacute.
Branza Raclette am vazut o singura data in comert. Costa cat "lana de aur" din mitologie! Reblochon-ul, la fel! Ce rost are publicarea acestor retete? Sa vada lumea ca ne pricepem la tradus din limba franceza?