Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:
Preparare
Ochii vad, burtica pofteste :) . Cand am vazut zilele trecute tarta aceasta la Edith am stiut ca va sta curand si pe masa noastra. Rosiile incep sa prinda gust si culoare, taranii ne imbie cu branza proaspata, asa ca nu am stat pe ganduri.
Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile (foto 4). Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat.
Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!
Comentarii (13):
Exceptionala.
Foarte buna
Pentru adicor: prima cifra (inainte de punct) nu are nimic cu gramaju(l!).. e un numar de ordine, daca vrei....
Imi pare rau,dar nu am reusit sa inteleg gramaju...!!!
WOW..... very good (foarte buna) Multumesc.
Felicitari pt. reteta si gustoasa. Sigur o voi gati in mod repetat pt. familia mea.
Interesant,par OK
Imi place !
Oooooooooooooooooo
Ok o sa o incerc