Salata de pui cu ciuperci
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Zeama de la jumatate de lamaie - si de asta am uitat in poza, pentru ca eram contra-cronometru. Punem pieptii de pui la fiert in apa cu sare, cateva boabe de piper si o frunza de dafin. Daca sunt mari, ii putem taia pe jumatate, ca sa se patrunda mai repede. Ii lasam sa fiarba pana carnea de desprinde usor de pe os.
- Nu e nevoie sa spumam, cand e fiarta carnea, aruncam apa si lasam bucatile de pui sa se raceasca.Intre timp pregatim maioneza: in vasul inalt al mixerului punem in aceasta ordine: oul crud, sare, mustar, iaurt, zeama de lamaie si ulei. Punem piciorul vertical al mixeruluiin vas, il asezam pe fundul vasului si il pornim.
- Tinem mixerul nemiscat pana aproape tot uleiul se incorporeaza, iar apoi putem sa miscam mixerul pe verticala, sus-jos, pana cand maioneza este gata. Aceasta maioneza pregatita cu iaurt are acelasi gust cu cea traditionala, dar este mai lichida, asa ca e potrivita ca dressing la salate.Revenim la celelalte ingrediente: tocam marunt castravetii murati si ii stoarcem in mana, ca sa eliminam o parte din apa. La fel procedam si cu ciupercile.
- Cand puiul este suficient de rece cat sa putem desprinde carnea de pe oase, tocam marunt carnea si o punem intr-un vas mare, impreuna cu castravetii, ciupercile si maioneza.Amestecam bine ingredientele, adaugam mararul tocat fin, potrivim de sare si piper. Daca mai e nevoie, mai adaugam mustar. Pentru rezultatele cele mai bune, salata ar trebui lasata cateva ore la frigider, pentru ca sa se intrepatrunda gusturile si aromele.
- Inainte sa o servim, vedem daca mai e nevoie de mustar sau piper. Aceasta salata delicioasa are, in varianta light, are 110 calorii la 100 de grame.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Best
am gătit această rețetă
anonymous
Cred ca este buna
anonymous
Excelenta
anonymous
F. buna...am facut si eu...un deliciu
anonymous
Super!
anonymous
Ok!
anonymous
F buna
anonymous
L
anonymous
A facut o colega de birou de ziua ei de nastere. Delicioasa!
anonymous
Desigur...arata super...
Punctează această reţetă