Se freaca bine un castron cu usturoi. Se lasa jumatatile de catel de usturoi in castron. Se adauga in castron mustarul, plus coaja si sucul de portocala. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga treptat uleiul si se bate viguros, cu un tel in forma de para, pana ce se obtine o emulsie aurie. Se scoate usturoiul si se arunca.
Se freaca bine un castron cu usturoi. Se lasa jumatatile de catel de usturoi in castron. Se adauga in castron mustarul, plus coaja si sucul de portocala. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga treptat uleiul si se bate viguros, cu un tel in forma de para, pana ce se obtine o emulsie aurie. Se scoate usturoiul si se arunca.
Se adauga in sos morcovii, maslinele si trei sferturi din patrunjel. Se amesteca bine. Se presara apoi deasupra restul de patrunjel si semintele de floarea-soarelui si se serveste.
Salata se serveste fie ca atare, dar si ca garnitura, alaturi de un preparat cu carne.
Julienne este un termen francez care denumeste taietura in forma de bare subtiri 3 x 3 x 50 mm.