Acestea sunt un altfel de aperitiv ?i simplu ?i delicios, sau garnitur?, dac? prefera?i. Aproape aceea?i re?et? ca ?i pentru coaj? de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poft? de mâncare ... ?i mult mai u?or! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii dup? un meci de fotbal sau chiar o gustare rapid? pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin t?ierea unui cartof în jum?tate ?i scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor sub form? de rondele. Felia?i astfel cartofii se g?tesc uniform ?i nici nu se ob?in de?euri .
Ingrediente 2 cartofi noi , mari
Sare, dup? gust
Piper negru, dup? gust
Boia de ardei, dup? gust
1 / 3 can? mozzarella
5 felii de kaiser (bacon), t?iate cuburi ?i pr?jite
oregano
Ceapa verde ( merge ?i ca garnitur? , dac? dori?i)
Smântân? pentru servire
Preparare 1. Înc?lzi?i cuptorul la 180.
2. Sp?la?i ?i cur??a?i cartofii bine de tot. T?ia?i cartofii în felii de 1,5-2 cm grosime.
3. Pune?i cartofii pe foaia de copt uns? cu unt ?i u?or asezona?i fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei ?i da-?i la cuptorul preînc?lzit pentru 30 de minute.
4. Întoarce?i cartofii ?i pe cealalt? parte
?i mai da-?i la cuptor pentru o perioad? suplimentar? de înc? 15 minute.
5. Scoate?i tava din cuptor ?i a?eza?i deasupra fiec?rui cartof un vârf de cu?it de mozzarella, kaiser ?i ceap? verde pe partea de sus a fiec?rei rondele .
6.Reintroduce?i tava în cuptor ?i l?sa?i pân? când brânza este topit?, aproximativ 10 minute.
Se serve?te cu ceap? verde ?i smântân?, dac? dori?i.
Petrecere frumoasa !!!!