Fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj si lasati-l sa se raceasca. Curatati , spalati si taiati capetele tari ale sparanghelului, apoi lasatii intr-un castron cu apa sarata.
Puneti orezul intr-un castron si amestecati-l cu 2 albuse. Adaugati jumatate din parmezan si amestecati.
Luati o tava rotunda de cuptor , puneti in ea o hartie de copt si ungeti cu unt marginile acesteia. Varsati orezul , nivelati-l bine si dati-l in cuptorul incins la 220 grade timp de 10 minute.
Intre timp, intr-un alt castron amestecati cele 2 galbenuse cu branza crema. Mixati cu telul adaugand laptele, sarea si restul de parmezan.
Scoateti tava din cuptor si turnati compozita de oua si branza. Adaugati sparaghelul distribuindu-l in sens circular. Dati din nou la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute. Lasati-l sa se raceasca puneti-l apoi pe o farfurie si taiati-l.
Comentarii:
Simplu, delicios si sanatos!
Sanatos!
Imi place sparanghelul la nebunie, o reteta delicioasa si sanatoasa!!!
Foarte bun !
Nu as manca asa ceva