Se fierbe apa cu sare si putin ulei apoi se pun spaghettele(uleiul are rolul d ea le ajuta sa nu se lipeasca unele de altele)Cand apa clocoteste se pun spaghettele si se lasa sa fiarba.Cand sunt gata se scot cu o paleta si se lasa deoparte Intr-o cratita se caleste ceapa tocata marunt pana devine aurie apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc mestecand continuu cam 15 minute.Se adauga sucul de rosii, sare ,piper mararul tocat marunt si ouale,se amesteca bine, se mai da intr-un clocot, apoi se da deoparte amestecul rezultat. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde pe fundul tavii jumatate din cantitatea de spaghette Deasupra se aseaza uniform amestecul de carne si se acopera cu restul de spaghette Apoi se adauga sosul de rosii si se da la cuptor, la foc mic, circa o oraCand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca ,apoi se portioneaza.Nu incercati s ao taiati cat e calda fiindca o sa stricati tot aspectul.
Asta e o varianta de pastisio, reteta greceasca, doar ca aceea se face cu macaroane. Oricum ar fi, cu spaghete, macaroane sau alte paste, este delicioasa..
Comentarii (23):
Asta e o varianta de pastisio, reteta greceasca, doar ca aceea se face cu macaroane. Oricum ar fi, cu spaghete, macaroane sau alte paste, este delicioasa..
Am adaugat pe langa marar un praf de oregano,rozmarin si curry si a capatat amestecul de carne o aroma deosebita! Incercati !
IMI PLACE.ESTE O IDEIE FOARTE BUNA PENTRU DE ZIUA LA PRIETENA MEA
In reteta ne dati ingredientele ptr.musaca de spaghete si reteta este de musaca cu vinete,de ce?
Imi place mult am sa o incerc maine
BUNA !
Foarte bun
Gustos
Cred ca este delicioasa............
Foarte gustos