Amestecati toate ingredientele (in afara de ulei). Trebuie sa va iasa un aluat putin moale si elastic (nu va fi chiar ca un aluat din faina de grau).
Formati bilute micute cu diametrul de 1-1,5 cm. Partea asta e cea mai indelungata, insa daca aveti copii sau membri ai familiei dornici sa-si experimenteze abilitatile de modelat, puteti sa-i cooptati.
Puneti uleiul la incalzit. Cand uleiul e foarte fierbinte insa nu fumega inca, incepeti sa puneti cateva bile la prajit. Nu le aglomerati prea tare. Ele se vor ridica imediat la suprafata. Important e ca uleiul sa fie fierbinte si sa puneti bilele simultan pe cat posibil, ca sa se prajeasca toate la fel.
Prajiti cam 4-5 minute daca doriti niste bilute crocante la exterior dar moi in interior. Daca doriti ca bilutele sa fie mai crocante si tari, mai tineti-le 1-2 minute in ulei. Ele vor deveni usor aurii in prima faza, iar daca le lasati mai mult vor deveni o idee mai inchise.
Daca uleiul are temperatura adecvata, bilele nu vor absorbi ulei.
Apoi le scoateti cu o spatula pe un platou pe care ati asezat din timp o bucata de hartie prosop.
Le puteti servi imediat sau le puteti pastra 10 zile intr-un recipient cu capac etans (mai intai lasati-le sa se racoreasca bine de tot).
Comentarii:
O sa le incerc cat de curand
Multumesc
Sunt delicioase
Arata foarte bine,si sigur sint bune.
Arata f bine;trebuie sa le incerc!
Delicios,arata foarte bine bilutele din faina si orez!
Yammy si vegane
Pare bun , si ceva mai aparte
FRUMOASE SI APETISANTE!