Bilute din faina de orez

Bilute din faina de Orez
Antreuri
Foarte ușor
45 min

Bilute savuroase din faina de orez - snack dupa o reteta indiana

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Amestecati toate ingredientele (in afara de ulei). Trebuie sa va iasa un aluat putin moale si elastic (nu va fi chiar ca un aluat din faina de grau).
  • Formati bilute micute cu diametrul de 1-1,5 cm. Partea asta e cea mai indelungata, insa daca aveti copii sau membri ai familiei dornici sa-si experimenteze abilitatile de modelat, puteti sa-i cooptati.
  • Puneti uleiul la incalzit. Cand uleiul e foarte fierbinte insa nu fumega inca, incepeti sa puneti cateva bile la prajit. Nu le aglomerati prea tare. Ele se vor ridica imediat la suprafata.
    Important e ca uleiul sa fie fierbinte si sa puneti bilele simultan pe cat posibil, ca sa se prajeasca toate la fel.
  • Prajiti cam 4-5 minute daca doriti niste bilute crocante la exterior dar moi in interior. Daca doriti ca bilutele sa fie mai crocante si tari, mai tineti-le 1-2 minute in ulei. Ele vor deveni usor aurii in prima faza, iar daca le lasati mai mult vor deveni o idee mai inchise.

    Daca uleiul are temperatura adecvata, bilele nu vor absorbi ulei.
  • Apoi le scoateti cu o spatula pe un platou pe care ati asezat din timp o bucata de hartie prosop.

    Le puteti servi imediat sau le puteti pastra 10 zile intr-un recipient cu capac etans (mai intai lasati-le sa se racoreasca bine de tot).

Punctează această reţetă

CCloudpearl

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

O sa le incerc cat de curand
Multumesc

abuz

anonymous

Sunt delicioase

abuz

anonymous

Arata foarte bine,si sigur sint bune.

abuz

anonymous

Arata f bine;trebuie sa le incerc!

abuz

anonymous

Delicios,arata foarte bine bilutele din faina si orez!

abuz

anonymous

Yammy si vegane

abuz

anonymous

Pare bun , si ceva mai aparte

abuz

anonymous

FRUMOASE SI APETISANTE!

abuz