Bilute din faina de orez

Bilute savuroase din faina de orez - snack dupa o reteta indiana
Ingrediente
8
Preparare
Preparare30 min
Gătire15 min
- Amestecati toate ingredientele (in afara de ulei). Trebuie sa va iasa un aluat putin moale si elastic (nu va fi chiar ca un aluat din faina de grau).
- Formati bilute micute cu diametrul de 1-1,5 cm. Partea asta e cea mai indelungata, insa daca aveti copii sau membri ai familiei dornici sa-si experimenteze abilitatile de modelat, puteti sa-i cooptati.
- Puneti uleiul la incalzit. Cand uleiul e foarte fierbinte insa nu fumega inca, incepeti sa puneti cateva bile la prajit. Nu le aglomerati prea tare. Ele se vor ridica imediat la suprafata.
Important e ca uleiul sa fie fierbinte si sa puneti bilele simultan pe cat posibil, ca sa se prajeasca toate la fel. - Prajiti cam 4-5 minute daca doriti niste bilute crocante la exterior dar moi in interior. Daca doriti ca bilutele sa fie mai crocante si tari, mai tineti-le 1-2 minute in ulei. Ele vor deveni usor aurii in prima faza, iar daca le lasati mai mult vor deveni o idee mai inchise.
Daca uleiul are temperatura adecvata, bilele nu vor absorbi ulei. - Apoi le scoateti cu o spatula pe un platou pe care ati asezat din timp o bucata de hartie prosop.
Le puteti servi imediat sau le puteti pastra 10 zile intr-un recipient cu capac etans (mai intai lasati-le sa se racoreasca bine de tot).
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
O sa le incerc cat de curand
Multumesc
anonymous
Sunt delicioase
anonymous
Arata foarte bine,si sigur sint bune.
anonymous
Arata f bine;trebuie sa le incerc!
anonymous
Delicios,arata foarte bine bilutele din faina si orez!
anonymous
Yammy si vegane
anonymous
Pare bun , si ceva mai aparte
anonymous
FRUMOASE SI APETISANTE!
Punctează această reţetă