Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Într-un castron cernem făina.
Spălăm și tocăm mărunt mărarul.
Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.
Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură. Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.
Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.
Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.
Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.
Comentarii (40):
Suuper gustoasa
Excelent!!!!!!!!
Am mancat asa ceva dulce si nu mi-a placut. Am s-o incerc pe asta.
Excelenta reteta. trebuie sa o incercam.
F.buna,gustoasa
Buna !
La asa bunatate...nu mai conteaza caloriile...
Pare bun, sigur o sa-l incerc
Cam multe calorii,dar foarte buna si usor de preparat.
O voi incerca in acest weekend!
Imi ploua in gura de pofta!
Cornel