Alivenci cu mărar

Alivenci cu mărar
Antreuri
Foarte ușor
1 h 10 m

Un preparat moldovenesc de neuitat, odata ce apuci sa-l incerci ;)

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire50 min
  • Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.

    Separăm gălbenușurile de albușuri.

    Într-un castron cernem făina.

    Spălăm și tocăm mărunt mărarul.

    Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.

    Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

    Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.

    Amestecăm bine până la omogenizare.
    Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.
    Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.

    Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.

    Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.

    Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.

    Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Suuper gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz
Khrista

Khrista

Am mancat asa ceva dulce si nu mi-a placut. Am s-o incerc pe asta.

abuz

anonymous

Excelenta reteta. trebuie sa o incercam.

abuz

anonymous

F.buna,gustoasa

abuz

anonymous

Buna !

abuz

anonymous

La asa bunatate...nu mai conteaza caloriile...

abuz

Ambra

Pare bun, sigur o sa-l incerc

abuz

anonymous

Cam multe calorii,dar foarte buna si usor de preparat.

abuz

anonymous

O voi incerca in acest weekend!
Imi ploua in gura de pofta!
Cornel

abuz
  • pagina 1 / 4