Alivenci cu mărar

Un preparat moldovenesc de neuitat, odata ce apuci sa-l incerci ;)
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire50 min
- Ungem o tavă cu unt - sau se pot folosi două tăvi de chec.
Separăm gălbenușurile de albușuri.
Într-un castron cernem făina.
Spălăm și tocăm mărunt mărarul.
Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu sarea.
Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Adăugăm apoi brănza de vaci (trecută prin sită) și smântâna.
Amestecăm bine până la omogenizare.
Adăugăm făina și mălaiul și amestecăm ușor cu o lingură.
Presărăm mărarul și amestecăm ușor până s-a încorporat uniform.
Adăugăm albușurile bătute spumă și se amestecă cu o lingură ușor de sus în jos până la omogenizare.
Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor - preîncălzit la 180 grade C.
Se coace pentru 40-45 minute, până se rumenește frumos deasupra.
Se taie în bucăți mari și servește fierbinte cu smântână.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Suuper gustoasa
am gătit această rețetă
anonymous
Excelent!!!!!!!!
am gătit această rețetă

Khrista
Am mancat asa ceva dulce si nu mi-a placut. Am s-o incerc pe asta.
anonymous
Excelenta reteta. trebuie sa o incercam.
anonymous
F.buna,gustoasa
anonymous
Buna !
anonymous
La asa bunatate...nu mai conteaza caloriile...
A
Ambra
Pare bun, sigur o sa-l incerc
anonymous
Cam multe calorii,dar foarte buna si usor de preparat.
anonymous
O voi incerca in acest weekend!
Imi ploua in gura de pofta!
Cornel
Punctează această reţetă