Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul a lasat o ora.
Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.
Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente ?i se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana.
Lasi la crescut la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta. Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.
Fotografiile de la pregatirea aluatului le gasiti aici. Se fac douasprezece bilute din aluat si se formeaza trigoanele cam greu, dar din cutit merge repede va las cu pozele aici umplutura cu caise si curmale taiate marunt.
Comentarii:
Foarte delicios