Se amesteca branza cu 5 oua, 1 cana zahar, stafidele si 1 pachet de zahar vanilat. Se amesteca pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul.
Se unge o tava patrata, adanca, si se aseaza foile. Se pun 4-5 foi unse fiecare in parte cu ulei apoi o parte din compozitia cu branza, iar 4-5 foi unse individual, iar compozitie cu branza si la final din nou foi unse cu ulei. Se taie apoi foile in patrate si se pune in cuptorul incins pentru circa o jumatate de ora, sa se rumeneasca .
Scoatem placinta si turnam deasupra amestecul format dintr-o cana de lapte, 3 oua, 1 cana de zahar si 1 pachet de zahar vanilinalat, se mai introduce in cuptor pentru 10 minute ca sa absoarba laptele .
Se lasa sa se raceasca in tava acoperita cu un prosop apoi se mai taie o data pe urmele facute inainte sa se aseze in cuptor.
Sugestie: adauga in compozitie 2-3 linguri de gris si putin lapte(1/4 cana). In felul acesta umplutura va deveni mai cremoasa la copt, nu va mai fi nisipoasa sau bolovanoasa. Eu fac foile pentru placinta asta din aluat fraged facut de mine dar, fiecare face cum doreste, asa ca, nu voi comenta ceva despre faptul ca ai ales foile din comert. E alegerea ta. P.S. E foarte mult zahar. Incearca sa pui mai putin.
Comentarii (16):
Foarte buna. Reteta de baza.
Sugestie: adauga in compozitie 2-3 linguri de gris si putin lapte(1/4 cana). In felul acesta umplutura va deveni mai cremoasa la copt, nu va mai fi nisipoasa sau bolovanoasa. Eu fac foile pentru placinta asta din aluat fraged facut de mine dar, fiecare face cum doreste, asa ca, nu voi comenta ceva despre faptul ca ai ales foile din comert. E alegerea ta. P.S. E foarte mult zahar. Incearca sa pui mai putin.
Am sa o prepar si eu
Buna
Foarta buna va iesi
La pamant
Cu foi cumparate oricine poate face placinta....
Excelenta
Grozav de grozava
SUPER