1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din cand in cand..
2)Omogenizezi cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar..apoi le adaugi in 1/2 l lapte, treptat...precum uleiul la maioneza, si fierbi la baie/marine sau la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa...
o lasi sa se racoreasca...si adaugi gelatina, dupa care o mai fierbi putin...si iarasi o dai la racit...
Intre timp, bati albusurile cu 2 plicuri de zah vanilat...bati si frisca...
3) Amesteci galbenusurile cu albusurile si 500 ml frisca...restul de 250 ml o folosesti a doua zi la ornat)
4)in functie de preferinte...poti sa procedezi astfel:
---imparti compozitia in 2 parti egale...in una adaugi esenta de vanilie, in cealalta un plic de cacao si o ciocolata rasa...si ai obtinut 2 creme...
SAU:
---in una adaugi esenta de vanilie, in cealalta un iaurt cu fructe....
5) asezi intr-o forma de tort sau intr-o cratita o folie de nailon..dupa care :
-un strat de fructe(ananasul din compot + kiwi)
-un strat de crema(vanilie)
- un strat de piscoturi insiropate in zeama de la compot
- un strat de crema(ciocolata sau iaurt)
- un strat de piscoturi insiropate
pui tortul la frigider o noapte...
6) a doua zi il scoti din forma...ornezi partile laterale cu frisca...partea de deasupra este ornata deja cu fructe...
Comentarii (11):
Fain
Arata fain
Excelent!
Interesanta reteta, o sa o incerc si eu.
Sooper
Super bunaaaaa
E bun sper
Ok
Cred ca e foarte bun
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrr