Blat albusurile se bat cu zaharul vanilinat galbenusele se freaca cu zaharul se amesteca cu albusul spuma cu crema de galbenusuri se adauga faina si praful de copt cate putin si se amesteca cu lingura se pune la copt în forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina maxim 25 minute la 170-180°C
crema se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri) bastonasul de vanilie se taie de-a lungul pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 minute sa iese aroma din bastonas se scoate maduva din el, se pune înapoi în lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert cand începe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidonul si se amesteca pana se îngroasa se poate folosi si o simpla budinca de vanilie sau crema pentru tarte sau crema ole cumparata, pentru a umple tarta se orneaza cu fructe prospete sau din compot deasupra se pune putin jeleu pentru a prinde fructele
Comentarii:
Bunaaaaaa
Super ultra extra mega delicioasa
am incercat so fac si eu este super
usor de facut ii dau un infinit de stele
O sa incerc si eu
Excelent!!!
Super