Petitchef

Sos Gorgonzola

Un preparat culinar pe care trebuie neapărat să-l cunoașteți. Sosul Gorgonzola are o aromă intensă și învăluitoare, caracterizată de gustul albăstrui al brânzei: notele lactice sunt echilibrate cu delicate nuanțe amare și picante, în timp ce gustul final persistent oferă un contrast plăcut între dulce și sărat. Este un sos foarte versatil, care poate fi folosit pentru a îmbunătăți mâncărurile cu paste, risotto, dar se potrivește și cu cărnurile albe, precum puiul și curcanul. Prepararea sosului gorgonzola acasă este într-adevăr o joacă de copii, urmați rețeta noastră pas cu pas dacă doriți să o încercați.

Altele
2 porții
2 min
3 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • cratiță
  • placă de tăiat
  • cuțit
  • tel

Preparare

  • Etapa 1 - Sos Gorgonzola
    Se topește untul într-o cratiță.
  • Etapa 2 - Sos Gorgonzola
    Se adaugă laptele și făina (mai bine dacă este cernută pentru a evita cocoloașele). Se amestecă până când amestecul începe să se îngroașe.
  • Etapa 3 - Sos Gorgonzola
    Se adaugă brânza gorgonzola tăiată în bucăți mici. Se reduce focul și se amestecă până când brânza este bine încorporată.
  • Etapa 4 - Sos Gorgonzola
    Se adaugă piper și se amestecă bine.
  • Etapa 5 - Sos Gorgonzola
    Sosul gorgonzola este gata!

Observații:

Cât timp se păstrează sosul gorgonzola?
Câteva zile la frigider, într-un recipient etanș.

Pot congela sosul gorgonzola?
Da. Puneți-l într-un recipient cu capac.

Ce brânză gorgonzola ar trebui să folosesc pentru a face sosul?
Vă recomandăm să folosiți o gorgonzola blândă.

Cum pot folosi sosul gorgonzola?
Sosul gorgonzola este un preparat foarte versatil. Îl puteți folosi pentru a asezona paste, risotto, pentru a face crostini sau pentru a însoți carnea.

Ce trebuie adăugat pentru a face sosul gorgonzola mai catifelat?
Folosiți smântână proaspătă în loc de lapte.

Ce pot folosi în loc de piper?
Puteți prepara sosul gorgonzola folosind nucșoară în loc de piper.

Ce ingrediente merg cel mai bine cu sosul gorgonzola?
Nuci, bacon, pere, ciuperci sau șuncă.



Poze

Sos Gorgonzola
Sos Gorgonzola - poza 2
Sos Gorgonzola - poza 3
Sos Gorgonzola - poza 4
Sos Gorgonzola - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează