Petitchef

Piadine romagnole cu prosciuto di Parma si rucola

Altele
4 porții
40 min
10 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un castron se pune faina, bicarbonatul si untura la temperatura camerei, taiata in cubulete. Se amesteca putin, apoi se adauga laptele caldut si sarea. Am folosit faina alba simpla, fara agent de crestere (plain flour) si am pus lapte pentru ca piadinele sa iasa mai pufoase.

    Se framanta aluatul timp de 10 minute, pana cand se formeaza o bila elastica si nelipicioasa. Am lasat aluatul sa se odihneasca jumatate de ora intr-un castron acoperit cu un prosop umed.

    Dupa jumatate de ora, am impartit aluatul in 4 parti egale si am format 4 bilute pe care le-am mai framanatat putin, dupa care le-am intins cu sucitorul, pana ce au capatat forma unui disc cu grosimea de 4-5 mm. Discurile mele nu au fost foarte rotunde, sper ca data viitoare o sa imi iasa mai bine :)Aluatul este foarte usor de lucrat, nu se lipeste deloc, totusi planul de lucru trebuie infainat, la fel si sucitorul, iar daca e cazul, in timp ce intindeti foile, mai puteti pudra cu putina faina.
    Le-am prajit cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu, intr-o tigaie antiaderenta incinsa. Tigaia nu trebuie unsa cu nimic, untura din aluat fiind suficienta. Mi-au iesit patru piadine pufoase, minunate!

    Pentru umplutura, am uns fiecare piadina cu o crema de branza (reteta originala e cu Squaquerone - o branza usoara de vaca, foarte cremoasa, dar eu n-am avut, asa ca am pus ce am avut prin frigider - creme de Saint Augur), doua felii de prosciuto di Parma si rucola.

    Folositi-va imaginatia si umpleti piadinele cu diferite branzeturi, salamuri si cruditati. E o gustare ideala pentru o dimineata tarzie de weekend. Pofta buna!


Poze

Piadine romagnole cu prosciuto di Parma si rucola
Piadine romagnole cu prosciuto di Parma si rucola - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

13/02/2013

Fac si eu azi.sper sa-mi iasa!!!

(0) (0) Abuz
19/12/2011

Fffffffff buna

(0) (0) Abuz
02/08/2011

Pare foarte delicioasa si destul de sanatoasa

(0) (0) Abuz
27/07/2011

Foarte bun .

(0) (0) Abuz
27/07/2011

Foarte tare ! de mult vreau sa fac "turte" dar nu stiam decat un aluat cu drojdie....voi incerca cu asta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează