Petitchef

Piadine de mamaliga

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Desfacem mamaliga rece in buchetele mici cu ajutorul mainilor, si incepem sa adaugam faina.
  • Framantam mamaliga cu faina, pana obtinem o biluta compacta si elastica. Atentie, mamaliga absoarbe destul de multa faina asa ca adaugati treptat faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
  • Ca sa dau si niste cantitati estimative: la 200 grame mamaliga se adauga cam 400 grame faina. Asa arata la final aluatul.
  • Rupem bucatele din aluat (cam de 30 grame), si le intindem in foaie rotunda si subtire cu facaletul infainat, incingem o tigaie teflonata sau un gratar si le coacem la foc moderat in tigaia neunsa ,cate 4 minute pe fiecare parte. Ele se vor umfla destul de mult, asa ca in momentul in care se umfla, intoarcem piadina pe cealalta parte.
  • Le putem servi simple sau umplute cu ce dorim noi: carne tocata si calita cu ceapa,ardei,usturoi,verdeata, sau cu dbranza sau doar cu legume, etc.

Rețete inrudite

YouTube

Carnati cu mamaliga


L Laura Adamache

Poze

Piadine de mamaliga
Piadine de mamaliga - poza 2
Piadine de mamaliga - poza 3
Piadine de mamaliga - poza 4
Piadine de mamaliga - poza 5
Piadine de mamaliga - poza 6
Piadine de mamaliga - poza 7
Piadine de mamaliga - poza 8
Piadine de mamaliga - poza 9
Piadine de mamaliga - poza 10
Piadine de mamaliga - poza 11
Piadine de mamaliga - poza 12
Piadine de mamaliga - poza 13
Piadine de mamaliga - poza 14
Piadine de mamaliga - poza 15

Întrebări:




Comentarii:

23/01/2015

Nu am mancat niciodata ,cred ca sunt foarte bune !

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Este super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Piadine
Piadine
2.5 / 5
Rețetă Piadine aromate
Piadine aromate
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piadine - reteta saptamanii !!!
Piadine - reteta saptamanii !!!
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piadine romagnole cu prosciuto di parma si rucola
Piadine romagnole cu prosciuto di parma si rucola
4 porții
50 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Galuste cu mamaliga si bors de loboda
Galuste cu mamaliga si bors de loboda
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează