Piadine de mamaliga
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
- Desfacem mamaliga rece in buchetele mici cu ajutorul mainilor, si incepem sa adaugam faina.
- Framantam mamaliga cu faina, pana obtinem o biluta compacta si elastica. Atentie, mamaliga absoarbe destul de multa faina asa ca adaugati treptat faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
- Ca sa dau si niste cantitati estimative: la 200 grame mamaliga se adauga cam 400 grame faina. Asa arata la final aluatul.
- Rupem bucatele din aluat (cam de 30 grame), si le intindem in foaie rotunda si subtire cu facaletul infainat, incingem o tigaie teflonata sau un gratar si le coacem la foc moderat in tigaia neunsa ,cate 4 minute pe fiecare parte. Ele se vor umfla destul de mult, asa ca in momentul in care se umfla, intoarcem piadina pe cealalta parte.
- Le putem servi simple sau umplute cu ce dorim noi: carne tocata si calita cu ceapa,ardei,usturoi,verdeata, sau cu dbranza sau doar cu legume, etc.
Laura Adamache
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Nu am mancat niciodata ,cred ca sunt foarte bune !
anonymous
Este super buna
Punctează această reţetă