Piadine de mamaliga

Felul principal
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Desfacem mamaliga rece in buchetele mici cu ajutorul mainilor, si incepem sa adaugam faina.
  • Framantam mamaliga cu faina, pana obtinem o biluta compacta si elastica. Atentie, mamaliga absoarbe destul de multa faina asa ca adaugati treptat faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
  • Ca sa dau si niste cantitati estimative: la 200 grame mamaliga se adauga cam 400 grame faina. Asa arata la final aluatul.
  • Rupem bucatele din aluat (cam de 30 grame), si le intindem in foaie rotunda si subtire cu facaletul infainat, incingem o tigaie teflonata sau un gratar si le coacem la foc moderat in tigaia neunsa ,cate 4 minute pe fiecare parte. Ele se vor umfla destul de mult, asa ca in momentul in care se umfla, intoarcem piadina pe cealalta parte.
  • Le putem servi simple sau umplute cu ce dorim noi: carne tocata si calita cu ceapa,ardei,usturoi,verdeata, sau cu dbranza sau doar cu legume, etc.

Punctează această reţetă

L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Nu am mancat niciodata ,cred ca sunt foarte bune !

abuz

anonymous

Este super buna

abuz