Desfacem mamaliga rece in buchetele mici cu ajutorul mainilor, si incepem sa adaugam faina.
Framantam mamaliga cu faina, pana obtinem o biluta compacta si elastica. Atentie, mamaliga absoarbe destul de multa faina asa ca adaugati treptat faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Ca sa dau si niste cantitati estimative: la 200 grame mamaliga se adauga cam 400 grame faina. Asa arata la final aluatul.
Rupem bucatele din aluat (cam de 30 grame), si le intindem in foaie rotunda si subtire cu facaletul infainat, incingem o tigaie teflonata sau un gratar si le coacem la foc moderat in tigaia neunsa ,cate 4 minute pe fiecare parte. Ele se vor umfla destul de mult, asa ca in momentul in care se umfla, intoarcem piadina pe cealalta parte.
Le putem servi simple sau umplute cu ce dorim noi: carne tocata si calita cu ceapa,ardei,usturoi,verdeata, sau cu dbranza sau doar cu legume, etc.
Comentarii:
Nu am mancat niciodata ,cred ca sunt foarte bune !
Este super buna