Florile de papadie se pun la fiert, la foc mic, intr-un litru de apa rece. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se ia oala de pe foc si se lasa pana a doua zi.
Se strecoara siropul printr-o sita. Se amesteca lichidul cu 1 kg de zahar nerafinat si feliile de la o jumatate de lamaie (fara coaja).
Siropul se pune iar pe aragaz, la foc mic. Se lasa pe foc pana cand se stabileste consistenta lui: nici prea gros, nici prea subtire.
Colega mea spunea ca are un gust delicios, asemanator cu mierea de albine.
Tu ai gustat vreodata miere de papadie? Daca da, spune-ne si noua unde si cum a fost
Si eu am facut.din 120 flori papadii.jumatate kg zahar si 1 pliculet sare de lamaie.foarte buna.reteta o am de la bunica mea.evident tot ce zice si face buni iasa excelent
Comentarii (40):
Este foarte buna...
Mierea de papadie este foarte buna am facut si eu cateva borcane dupa reteta de mai sus si a iesit grozav :)
Si eu am facut.din 120 flori papadii.jumatate kg zahar si 1 pliculet sare de lamaie.foarte buna.reteta o am de la bunica mea.evident tot ce zice si face buni iasa excelent
Super bunaaa.
Am facut si eu anul trecut este minunata. Maine plec la cules flori,la noi a inflorit.
Felicitari aveti retete foarte bune!
Gustoasa si sanatoasa
E excelenta,eu am mai facut de multe ori
Eu o fac de vreo 3 ani si e super!
F.buna