Friptura de porc la protap

Friptura de porc la protap
Altele
8 porții
Ușor
1 h 30 m

Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de un purcelus intreg, mic si fraged pe care il ungeti bine cu grasime (ulei), condimente si sos de rosii sau bulion. Trebuie sa aveti grija sa invartiti protapul pentru ca purcelusul sa se gateasca bine pe toate partile. In aproximativ o ora, carnea ar trebui sa fie numai buna de mancat. Pentru ca e facut chiar sub foc, trebuie sa avem grija sa nu se arda. Gustul e diferit fata de un gratar obisnuit.

Ingrediente

8

Preparare

Preparare45 min
Gătire45 min
  • Purcelul se curăta si se spăla bine, dupa care se presara cu sare si piper pisat pe interior.
  • Se aseaza in protap, se unge cu grăsime si o parte din pasta de tomate, se presara pe exterior cu sare si piper, dupa care se frige.
  • În timpul coacerii porcul se unge cu restule de grăsime si bulion.
ilinca_01Ilinca_01

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014
constanta_s2014, 31/12/2016

Se face "sub foc" ? Eu stiu ca se face deasupra focului si eu n-as pune bulion in compozitia de uns decat foarte putin, doar atat cat sa dea putina culoare, pentru ca bulionul ars de foc nu e prea gustos asa ca m-as limita la ulei cu putina apa si vin, sare, piper, cimbru, niste usturoi pisat si doar 1-2 linguri de bulion in functie de cantitatea de compozitie pentru uns, probabil 1-2 l sau mai mult.

(0) (0) abuz
costi1960, 25/12/2015

Sa omori un pui de prc...halal crestini...

(0) (1) abuz
25/12/2015

"restule de grăsime" Ce-or mai fi si astea - "restule" si de unde se pot cumpara?

(0) (0) abuz
28/12/2013

Excelent

(0) (0) abuz
25/12/2013

Delicios

(0) (0) abuz
25/12/2013

Varza

(0) (0) abuz
25/12/2013

Arata tare bine, tre facut

(0) (0) abuz
25/12/2013

Buuuuun

(0) (0) abuz
11/10/2013

F BUN

(0) (0) abuz