Friptura de porc la protap

Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de un purcelus intreg, mic si fraged pe care il ungeti bine cu grasime (ulei), condimente si sos de rosii sau bulion. Trebuie sa aveti grija sa invartiti protapul pentru ca purcelusul sa se gateasca bine pe toate partile. In aproximativ o ora, carnea ar trebui sa fie numai buna de mancat. Pentru ca e facut chiar sub foc, trebuie sa avem grija sa nu se arda. Gustul e diferit fata de un gratar obisnuit.
Ingrediente
Preparare
- Purcelul se curăta si se spăla bine, dupa care se presara cu sare si piper pisat pe interior.
- Se aseaza in protap, se unge cu grăsime si o parte din pasta de tomate, se presara pe exterior cu sare si piper, dupa care se frige.
- În timpul coacerii porcul se unge cu restule de grăsime si bulion.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii

Se face "sub foc" ? Eu stiu ca se face deasupra focului si eu n-as pune bulion in compozitia de uns decat foarte putin, doar atat cat sa dea putina culoare, pentru ca bulionul ars de foc nu e prea gustos asa ca m-as limita la ulei cu putina apa si vin, sare, piper, cimbru, niste usturoi pisat si doar 1-2 linguri de bulion in functie de cantitatea de compozitie pentru uns, probabil 1-2 l sau mai mult.
"restule de grăsime" Ce-or mai fi si astea - "restule" si de unde se pot cumpara?