Le-a fiert la foc iute,pana au facut spuma.A cules spuma si le-a mai lasat la fiert 10 minute pana ce sosul s-a legat usor. A strecurat sosul si l-am pus in borcane si sticle de nectar.
Daca procedura se petrece rapid,culoarea si aroma se pastreaza dumnezeieste.
Tipsuri pentru culoare si aroma : sa faceti dulceata,siropul,sau sosul la foc mare. in cantitati mici.Nu mai mult de 2 kg.de fructe la o portie.
Cu zahar 1:1.Daca puneti zahar putin,veti fierbe mult,pentru a evapora apa din fruct si pentru a obtine fermitatea dorita.In acest timp,dispare tot ce e mai bun in fruct.
Inghetata si sos de inghetata. Bat spuma tare un albus,250 g sos de corcoduse si100 g zahar. Bat 250 g frisca.Amestec cele 2 compozitii si dau la congelator 3 ore.
Pun in carafa,sos de corcoduse 1/3,zeama de la 2 lamai,2 batoane scortisoara,apa plata sau apa minerala si cuburi de gheata. Iese un suc cum nu se poate mai racoritor intr-o zi caniculara. Cand servesc,pun alaturi fructe,frisca si pudrez cu scortisoara. Sos pentru gris,orez in lapte,budinca de vanilie. Par niste cenuserese in comparatie cu alte fructe,dar e bine sa nu le neglijati.
Este portaltoi pentru :prun,cais,piersic. Rasare din samburi sau de pe radacini de pruni altoiti taiati. Culoare :roz,galben,violet-brumariu. Port pitic sau inalt,uneori foarte vivace. Folosit pe scara larga in zonele de campie pentru obtinerea tuicii,datorita continutului mare in zahar si aromei intense. Asta in cazul in care apuca sa se coaca.Fiind preferatul copiilor.
Comentarii:
Super