Se amesteca laptele cu ouale, zaharul vanilat, sarea, apa minerala, si faina pusa in ploaie cu o lingura pina cind se obtine o pasta de consistenta unei smantani mai subtire. Intr-o cescuta se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de clatite, se amesteca bine.
Se pune intr-o tigaie 1 lingurita de ulei, se incinge si cu un polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie formandu-se clatita intr-un strat subtire fara a urca pe peretii tigaii.
Se lasa sa se coaca 1-2 min. Se incearca cu o furculita daca e coapta. Focul trebuie sa fie mic pt a se coace bine si a nu se arde. Se intoarce clatita si pe partea cealalta si se lasa tot 1-2 min pina se rumeneste.
Se aseaza clatitele pe o farfurie intinsa una peste alta ca sa se moaie.
Se prepara branza cu putin zahar (2-3 linguri), coaja rasa de la lamaie, si zahar vanilat.
Se amesteca bine branza, zaharul si zaharul vanilat. in cazul in care branza este prea seaca se poate adauga un ou.
Ca sa fie mai gustoase, se adauga si stafide. Se pune pe marginea clatitei branza si apoi se ruleaza. Se pot servii si cu lapte.
La inceput am crezut ca e prea multa apa minerala, dar, spre surprinderea mea, chiar am mai adaugat putina spre sfarsit, pentru a mai subtia amestecul. Este o foarte buna reteta. Multumesc !
Comentarii:
La inceput am crezut ca e prea multa apa minerala, dar, spre surprinderea mea, chiar am mai adaugat putina spre sfarsit, pentru a mai subtia amestecul. Este o foarte buna reteta. Multumesc !
Delicioase...miam-miam...!
Buna reteta
E buna
Mi se pare cea mai buna reteta de pana acum.