Clatite pufoase cu branza si gem

Clatite pufoase cu branza si gem
Altele
Ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare25 min
Gătire15 min
  • Se amesteca laptele cu ouale, zaharul vanilat, sarea, apa minerala, si faina pusa in ploaie cu o lingura pina cind se obtine o pasta de consistenta unei smantani mai subtire. Intr-o cescuta se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se toarna peste compozitia de clatite, se amesteca bine.
  • Se pune intr-o tigaie 1 lingurita de ulei, se incinge si cu un polonic se ia din compozitie si se pune in tigaie formandu-se clatita intr-un strat subtire fara a urca pe peretii tigaii.
  • Se lasa sa se coaca 1-2 min. Se incearca cu o furculita daca e coapta. Focul trebuie sa fie mic pt a se coace bine si a nu se arde. Se intoarce clatita si pe partea cealalta si se lasa tot 1-2 min pina se rumeneste.
  • Se aseaza clatitele pe o farfurie intinsa una peste alta ca sa se moaie.
  • Se prepara branza cu putin zahar (2-3 linguri), coaja rasa de la lamaie, si zahar vanilat.
  • Se amesteca bine branza, zaharul si zaharul vanilat. in cazul in care branza este prea seaca se poate adauga un ou.
  • Ca sa fie mai gustoase, se adauga si stafide. Se pune pe marginea clatitei branza si apoi se ruleaza. Se pot servii si cu lapte.

Punctează această reţetă

LLili24

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

La inceput am crezut ca e prea multa apa minerala, dar, spre surprinderea mea, chiar am mai adaugat putina spre sfarsit, pentru a mai subtia amestecul. Este o foarte buna reteta. Multumesc !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicioase...miam-miam...!

abuz

anonymous

Buna reteta

abuz

anonymous

E buna

abuz
bojan

bojan

Mi se pare cea mai buna reteta de pana acum.

abuz