Daca aveti pasta de fistic pregatita, la congelator, ea trebuie scoasa cu 10 - 12 ore inainte, ca sa se dezghete complet, la fel si pentru albusuri. Daca nu aveti pasta de fistic gata pregatita, aici gasiti reteta pentru 3 portii.
Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, topim untul incet, nu trebuie sa fiarba. Intr-un bol amestecam pudra de migdale, faina, zaharul pudra, praful de copt si pasta de fistic maruntita. Peste acest amestec turnam untul topit, putin cate putin, amestecand bine.
Cand untul este incorporat, compozitia trebuie sa fie destul de tare, cum se vede in poza.Batem albusurile spuma, cu mixerulsau cu telul, pana cand stau batoase. Incorporam cate 1 - 2 linguri de albus in amestecul cu fistic, iar cand le terminam trebuie sa avem o compozitie destul de lichida, ca o smantana.
Umplem pe jumatate formele de briose si le coacem la 160 - 180 de grade timp de 15 - 20 de minute, pana se rumenesc.
Cam asta ar fi reteta, briosele sunt foarte bune caldute sau reci si sunt foarte pufoase, pot fi patrate 3 - 4 zile in camara fara sa se usuce deloc. Si acest un rasfat dulce, care merge de minune langa cafeaua sau ceaiul de dimineata, are cam 340 calorii la 100 de grame, iar o briosa are aproximativ 105 calorii.