Foietajul se scoate din congelator cu 30 de minute inainte de inceperea pregatirii brioselor, pentru a se dezgheta.
Merele se rad si se pun intr-un vas pe foc. Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si sucul propriu se evapora.
Se adauga zaharul brun si scortisoara, amestecand in continuu pana cand zaharul se topeste (cantitatea de zahar poate fi modificata in functie de gustul dulce sau acrisor al merelor).
Dupa ce foietajul s-a dezghetat, se taie in fasii late de aproximativ 4 cm si lungi de aproximativ 30 cm.
Fasiile se ung cu ulei, apoi se adauga merele calite si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se aseaza in tava de briose din silicon.
Peste rulourile din foietaj se presara putin zahar brun si se pun in cuptorul incins in prealabil.
Rulourile vor lua forma de briose imediat ce vor incepe sa creasca in formele de silicon si se vor coace in aproximativ 30 de minute, la o temperatura medie. Briosele rumenite se scot din cuptor si se lasa la racit aproximativ 30 de minute, apoi se orneaza cu o cupa de inghetata de vanilie, cateva bucatele de miez de nuca si cativa fulgi de migdale.
Comentarii:
Gustos
Excelente
Pe caldura asta.. cred ca merge la fix!!