Briose din foietaj, cu mere si inghetata
Mini-desert: briose din foietaj, cu mere, inghetata, nuci si migdale.
Ingrediente
12
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Foietajul se scoate din congelator cu 30 de minute inainte de inceperea pregatirii brioselor, pentru a se dezgheta.
- Merele se rad si se pun intr-un vas pe foc. Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si sucul propriu se evapora.
- Se adauga zaharul brun si scortisoara, amestecand in continuu pana cand zaharul se topeste (cantitatea de zahar poate fi modificata in functie de gustul dulce sau acrisor al merelor).
- Dupa ce foietajul s-a dezghetat, se taie in fasii late de aproximativ 4 cm si lungi de aproximativ 30 cm.
- Fasiile se ung cu ulei, apoi se adauga merele calite si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se aseaza in tava de briose din silicon.
- Peste rulourile din foietaj se presara putin zahar brun si se pun in cuptorul incins in prealabil.
- Rulourile vor lua forma de briose imediat ce vor incepe sa creasca in formele de silicon si se vor coace in aproximativ 30 de minute, la o temperatura medie.
Briosele rumenite se scot din cuptor si se lasa la racit aproximativ 30 de minute, apoi se orneaza cu o cupa de inghetata de vanilie, cateva bucatele de miez de nuca si cativa fulgi de migdale.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Gustos
anonymous
Excelente
anonymous
Pe caldura asta.. cred ca merge la fix!!
Punctează această reţetă