Petitchef

Briose din foietaj, cu mere si inghetata

Mini-desert: briose din foietaj, cu mere, inghetata, nuci si migdale.

Desert
12 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Foietajul se scoate din congelator cu 30 de minute inainte de inceperea pregatirii brioselor, pentru a se dezgheta.
  • Merele se rad si se pun intr-un vas pe foc. Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si sucul propriu se evapora.
  • Se adauga zaharul brun si scortisoara, amestecand in continuu pana cand zaharul se topeste (cantitatea de zahar poate fi modificata in functie de gustul dulce sau acrisor al merelor).
  • Dupa ce foietajul s-a dezghetat, se taie in fasii late de aproximativ 4 cm si lungi de aproximativ 30 cm.
  • Fasiile se ung cu ulei, apoi se adauga merele calite si se ruleaza. Rulourile astfel obtinute se aseaza in tava de briose din silicon.
  • Peste rulourile din foietaj se presara putin zahar brun si se pun in cuptorul incins in prealabil.
  • Rulourile vor lua forma de briose imediat ce vor incepe sa creasca in formele de silicon si se vor coace in aproximativ 30 de minute, la o temperatura medie.
    Briosele rumenite se scot din cuptor si se lasa la racit aproximativ 30 de minute, apoi se orneaza cu o cupa de inghetata de vanilie, cateva bucatele de miez de nuca si cativa fulgi de migdale.


Poze

Briose din foietaj, cu mere si inghetata
Briose din foietaj, cu mere si inghetata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

22/05/2014

Gustos

(0) (0) Abuz
22/05/2014

Excelente

(0) (0) Abuz
21/05/2014

Pe caldura asta.. cred ca merge la fix!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Brioșe moi și picante cu chorizo
Brioșe moi și picante cu chorizo
9 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează