Rasturnati arahidele intr-un castron. Separat, in alt castronel mai micut amestecati condimentele: sare + turmeric + coriandru + chimen + paprika + Masala cu apa. Rezulta o pasta pe care o turnati peste alune. Puneti si cele 2 lingurite ulei si amestecati bine, cu mana.
Lasati arahidele sa se marineze in acest amestec 5 minute, apoi puneti-le in tava unsa in prealabil cu celelalte 2 lingurite de ulei (eu am folosit o tava rotunda de pizza). Important e ca arahidele sa nu stea unele peste altele, inghesuite, in tava.
Dati la cuptor pentru 20 minute. Mai scoateti tava dupa 10 minute ca sa amestecati arahidele cu o lingura. Bagati la loc in cuptor. Eventual le mai intoarceti o data dupa 10 minute. Gustati o arahida si vedeti daca e suficient de bine coapta. Daca da, scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca. Apoi serviti si daca nu reusiti sa le dati gata imediat, puneti-le intr-un borcanel inchis cu capac. Rezista mult si bine.