Puteti cumpara 1 plic de condimente pt mititei si inlocuiti mirodeniile din reteta cu jumatate de plic. Taiem carnea cubulete, o punem in blender si o macinam pana devine o pasta fina.
Punem carnea macinata intr-un vas si o framantam cu uleiul, sarea, condimentele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, pana se omogenizeaza bine. Apoi adaugam apa putin cate putin si continuam framantarea 10 minute.
Dam la frigider cateva ore sau peste noapte. Dupa ce carnea a stat la frigider, pegatim un mujdei din usturoiul pisat si cateva lingurite de apa. Strecuram mujdeiul bine si apa rezultata o punem peste pasta de mici si framantam iarasi 5-10 minute.
Dam la frigider 1-2 h. Pregatim mititeii umezindu-ne palmile cu apa ca sa nu se lipeasca. si ii prajim pe gratarul incins cate 2-3 minute pe fiecare parte. Servim cu mustar.
Comentarii:
Prea multa apa. Aceasta trebuie adaugata putin cate putin.