Mititei dietetici
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Hummus libanez
-
Salată crocantă de castraveți și cartofi
-
Pastrav la cuptor simplu si rapid
-
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Puteti cumpara 1 plic de condimente pt mititei si inlocuiti mirodeniile din reteta cu jumatate de plic. Taiem carnea cubulete, o punem in blender si o macinam pana devine o pasta fina.
- Punem carnea macinata intr-un vas si o framantam cu uleiul, sarea, condimentele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, pana se omogenizeaza bine. Apoi adaugam apa putin cate putin si continuam framantarea 10 minute.
- Dam la frigider cateva ore sau peste noapte.
Dupa ce carnea a stat la frigider, pegatim un mujdei din usturoiul pisat si cateva lingurite de apa. Strecuram mujdeiul bine si apa rezultata o punem peste pasta de mici si framantam iarasi 5-10 minute. - Dam la frigider 1-2 h. Pregatim mititeii umezindu-ne palmile cu apa ca sa nu se lipeasca. si ii prajim pe gratarul incins cate 2-3 minute pe fiecare parte. Servim cu mustar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

petrescu_g,
28/07/2021
Prea multa apa. Aceasta trebuie adaugata putin cate putin.
am gătit această rețetă