Petitchef

2 feluri de desert englezesc

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Budinca asta se face foarte usor, ca mai toate retetele lui Jamie de altfel. Pur si simplu punem toate ingredientele intr-un castron si amestecam bine cu o lingura pana se omogenizeaza.
  • Ungem un alt castron cu fundul mai bombat cu unt, punem compozitia in el si o nivelam bine. Punem o folie de aluminiu deasupra si o strangem cu grija. Castronul astfel pregatit se pune intr-o oala cu apa care fierbe usor, astfel incat apa sa urce cam pana la 2/3 din inaltimea castronului.
  • Aveti grija ce castron si ce oala alegeti, ca sa incapa unul in altul :D. Punem capacul oalei si lasam sa fiarba la foc mic, bolborosind usor, timp de 3 ore in care mai vedem cateva episoade.
  • Cand e gata punem un platou deasupra castronului si cu o miscare brusca dar ferma introarcea astfel incat budinca sa se dezlipeasca de castron si sa aterizeze pe platou. Jamie a pus cate o lingura de golden syrup pe fiecare felie si deasupra custard dar eu am mancat asa goala, cu un pahar de lapte.
  • A fost bun si asa dar azi, cu cateva imbunatatiri aduse de mine, a fost delicios. Mai ramasese cam jumatate in frigider si ca sa il readuc la viata l-a faramitat bucatele mici si l-a pus intr-un vas de ceramica termorezistent.
  • A batut separat doua oua, am adaugat o cana de lapte si o dusca de rom si apoi am turnat peste frimituri. Am asteptat vreo 5 minute sa absoarba din lichid si sa se incinga cuptorul apoi am bagat tava inauntru la 200 de grade si am lasat pana s-a umflat frumusel si s-a rumenit deasupra.
  • A mancat apoi o ditamai bucatoaia, cu doua linguri de iaurt gras si una de gem de zmeura deasupra.


Poze

2 feluri de desert englezesc
2 feluri de desert englezesc - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Moka, un desert clasic cu cafea
Moka, un desert clasic cu cafea
10 porții
1 h 50 m
Ușor
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gelato de lamaie-un desert revigorant
Gelato de lamaie-un desert revigorant
6 porții
3 ore
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează