Simplu de tot si light si delicios si perfect pentru cina! Unde mai pui ca a fost scuza perfecta sa mai mananc niste germeni (de soia in cazul asta) care ma fascineaza total - sunt asa pretty si sanatosi (si fyi, se gasesc la Auchan, Real, Cora - 3.5 Ron cutia)
In timp ce am lasat
5 minutetaiteii de orez (cam 300g - am pus asa, ochiometric, pentru 2 persoane flamande) sa se inmoaie intr-un bol,
cu apa fiarta peste ei, am taiat fasii subtiri cateva legume ratacite in frigider:
2 fire de ceapa verde,
1 morcov, un ardei rosi,
1 castravete, 1/2 de ardei iute si
4 ciuperci.
Am sarat si piperat o bucata de vita (din aia gata transata, pentru friptura - a mea avea vreo 300g) si am perpelit-o pe gratarul incins, 3 minute pe fiecare parte (I was going for "rare" si exact asta am obtinut - "medium rare" ca sa manance si barbarul de Alex :p)
Dupa 3 minute am scurs taiteii si i-am amestecat cu legumele feliate si cu jumatate din germeni. Le-am facut un dressing din
2 linguri de otet de orez,
2 linguri de sos dulce acrisor,
1 lingura de sos de soia si
1 lingurita ulei de susan(daca aveti, merge bine si
1 lingura de sos de peste- iar daca nu aveti sa sugerez sa faceti o expedietie pana la Dragonul Rosu, sa va minunati de toate grozaviile de acolo si sa stock up on chinese spices :D)
Am asezat calare peste situatie
vita feliata, inca niste germeni si asta a fost tot! Chopstick away :D