Skordalia

Skordalia

Skordalia este un sos grecesc pe baz? de usturoi. Se poate servi cu pe?te, fructe de mare, legume etc. Mai multe despre skordalia pe http://en.wikipedia.org/wiki/Skordalia
Ingrediente:
- 2 cartofi;
- 6-7 c??ei de usturoi;
- 1 ce?cu?? ulei de m?sline;
- 1-2 linguri o?et;
- piper;
- sare.
Se cur??? cartofii ?i se pun la fiert. Între timp se zdobe?te usturoiul ?i se amestec? cu sare ?i pu?in ulei de m?sline. cartofii fier?i se zdobesc, apoi se adaug? usturoiul, restul de ulei, o?et ?i piper dup? gust, apoi se amestec? bine. O?etul se poate înlocui cu zeam? l?mâie dac? dori?i.
O idee de servire:
Creve?i fier?i cu l?mâie ?i skordalia

E Experimente in bucatarie

Comentarii

Punctează această reţetă:




+